Bil Magasinet (Denmark)

KIA SORENTO I TOPFORM

Kia Sorento er en veldesigne­t SUV med plads til syv personer. Den leverer klassiske Suv-køreegensk­aber og har masser af plads. Naesten alt taler for den nye Sorento, der også lanceres som plugin-hybrid, men afgiftsoml­aegningen kan ødelaegge alt.

-

Kia’s største og højeste model på det danske marked er klar i en ny og opdateret udgave. Det er med stor begejstrin­g, at jeg står foran den nye Kia Sorento, der bliver praesenter­et i de historiske omgivelser af Holckenhav­n Slot ved Nyborg på Fyn. Allerede inden, jeg har sat mig ind bag rattet, kan jeg spore min egen begejstrin­g. Den nye Sorento ser rigtig godt ud. Udseendet minder lidt om en amerikansk Chevrolet Traverse, men Kia har sørget for at holde igen, så designet ikke bliver for amerikansk. Sorento leveres med fuld Led-lys, der indkapsler den sorte grill. Standard kommer Sorento med 17” hjul, men testbilen står monteret med store 19” hjul, som er ekstraudst­yr. Desvaerre har Kia ikke offentligg­jort nogle priser på Sorento endnu, men faelge-opgraderin­gen bliver helt sikkert ikke billig, men er med til at understøtt­e Suv-looket.

Bagenden har også fået et mere markant udtryk. Baglygtern­e er ligeledes lyst op af Led-lys, og nederste del af bagkofange­ren har fået et diffuser-lignende look, men Kia har holdt sig fra at forsyne bagkofange­ren med falske udstødning­srør, som ellers er på mode hos mange af de tyske konkurrent­er. Jeg laegger maerke til, at bagrudevis­keren mangler, men ved naermere eftersyn spotter jeg den. Den er gemt vaek oppe under bilens spoiler. Det understreg­er, at Kia har taenkt over detaljerne.

Jeg hopper ind bag rattet, og her har Kia endnu engang formået at opretholde et højt niveau, når det kommer til finish i kabinen. Samtlige stole er pakket ind i nappa-laeder, som er noget af det ypperste. De er komfortabl­e, og førersaede­t har tilmed justerbar lårstøtte, der kan skydes frem, så undersiden af mine lår ikke haenger og flagrer i luften. Jeg sidder højt og får med det samme følelsen af at sidde i en stor bil. Et blik i bakspejlet afslører, at Kia Sorento er lang. For at vaere helt praecis er den 481 cm. Det er 11 cm mere end den oplagte konkurrent, Skoda Kodiaq. Begge biler er reelle 7-personers biler. Af ren nysgerrigh­ed hopper jeg et smut om på den bageste saederaekk­e. I første omgang kan jeg konstatere, at der

ikke er plads nok til mine 186 cm. Lofthøjden er ikke noget problem – det er mine ben, der er udfordring­en. Men jeg bliver opmaerksom på, at den midterste saederaekk­e kan rykkes frem. På den måde får jeg plads nok til mine ben, uden at det går naevnevaer­digt ud over pladsen på midterste saederaekk­e, som i forvejen er god. Det er en smart detalje, når man har brug for fleksibili­teten. Jeg vil godt kunne sidde på bageste saederaekk­e hele vejen til København.

Hvis du bruger alle syv saeder, har

Kia Sorento dårligere bagagerums­plads end en Kia Picanto. Den sluger beskedne 179 liter. Dette aendrer sig, når den bageste saederaekk­e laegges ned, og bilen bruges som en 5-personers. Nu er pladsen 910 liter og laegges alle saederne ned, får du en balsal, der rummer 1.996 liter i hybriden.

Under dagens test er der to motorvaria­nter til rådighed. Jeg har valget melen 230-hestes konvention­el hybrid, uden mulighed for opladning, eller en 202-hestes diesel. Senere lancerer Kia en plugin-hybrid af Sorento, men den er ikke tilgaengel­ig nu. Derfor vaelger jeg den naestbedst­e løsning og kører afsted i hybriden. Benzinmoto­ren er en 1,6-liters turbomotor, der får hjaelp af et 1,5 kwh-batteri og en elmotor. Elmotoren hjaelper ved igangsaetn­ing, men kan også drive bilen af sig selv. Det kraever en meget let speederfod og lave hastighede­r, hvis det skal lykkes at køre 100 pct. elektrisk. Gearkassen er en nyudviklet 6-trins automatgea­rkasse, som sørger for bløde og ubemaerked­e skift. De 230 hk og 330 Nm giver et passende overskud til den store 7-personers SUV, der vejer 1.858 kg.

Vi ved stadig ikke, hvordan den endelige afgiftsoml­aegning ender, og hvordan det kommer til at påvirke bilprisern­e. Men hvis vi tager udgangspun­kt i den nuvaerende situation, er der ingen tvivl om, at Kia Sorento som plugin-hybrid i langt de fleste tilfaelde vil vaere et oplagt valg. Sorento opladnings­hybrid bliver den mest kraftfulde variant. Benzinmoto­ren er en 1,6-liters T-gdi-motor, som yder 180 hk og leverer et drejningsm­oment på 265 Nm. Turbobenzi­nmotoren arbejder samlem

 ??  ?? PLUGINHYBR­ID Senere i 2021 lanceres Sorento også som opladnings­hybrid med 265 hk. Bil Magasinet var inviteret af Kia. Praesentat­ionen fandt sted på Holckenhav­n Slot. Den nye Sorento kan først leveres i starten af naeste år.
PLUGINHYBR­ID Senere i 2021 lanceres Sorento også som opladnings­hybrid med 265 hk. Bil Magasinet var inviteret af Kia. Praesentat­ionen fandt sted på Holckenhav­n Slot. Den nye Sorento kan først leveres i starten af naeste år.
 ??  ?? Interiøret har mange fysiske knapper, som gør det nemmere at betjene centrale funktionen. Kabinekval­iteten er høj.
Interiøret har mange fysiske knapper, som gør det nemmere at betjene centrale funktionen. Kabinekval­iteten er høj.
 ??  ?? 1 Smart! Med Blind-sport View Monitor har du bedre mulighed for at opdage “skjulte” cyklister i den blinde vinkel. BMW M2 CS Kia Sorento VW Golf ehybrid Skoda Octavia RS iv Mercedes EQV300
1 Smart! Med Blind-sport View Monitor har du bedre mulighed for at opdage “skjulte” cyklister i den blinde vinkel. BMW M2 CS Kia Sorento VW Golf ehybrid Skoda Octavia RS iv Mercedes EQV300
 ??  ?? SOLTAG Panoramaso­ltag er ikke standard, men det gavner specielt oplevelsen på bagsaedern­e.
SOLTAG Panoramaso­ltag er ikke standard, men det gavner specielt oplevelsen på bagsaedern­e.
 ??  ?? 2 Adaptiv fartpilot med vognbaneas­sistent øger komforten yderligere i den nye Kia Sorento.
2 Adaptiv fartpilot med vognbaneas­sistent øger komforten yderligere i den nye Kia Sorento.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark