Bil Magasinet (Denmark)

BUS MED EL-UDFORDRING­ER

Mercedes har haeldt en kaempe stak batterier i bunden af Mercedes V-klasse og dermed gjort den til en elbil i Eq-serien. Det fungerer ok, men udstiller også, at der er en graense for, hvor velegnede store biler er til eldrift.

-

EQ er Mercedes’ nye brand, som udelukkend­e producerer elbiler. Eqc-modellen skabte stilen for efterfølge­nde modeller. I størrelse og udtryk er EQC en Mercedes GLC i ren elvariant, men både inde og ude fremstår den meget forskellig­t fra GLC.

Mercedes EQV er tilsvarend­e en elvariant af Mercedes V-klasse, som er en luksus-busudgave af en varevogn (Mercedes Vito). Men til forskel fra

EQC adskiller EQV sig kun lidt fra en V-klasse med benzin- eller dieselmoto­r.

Mercedes gør dog heller ikke meget for at skjule familieska­bet. Lågen, der skjuler benzin/diesel-påfyldning­en, er der stadig. Bag den er påfyldning­sstudsene blot blaendede. I stedet har EQV fået en ladeport på venstre side af forkofange­ren.

Her er plads til et Ccs-stik, og EQV kan lade med op til 110 kw, hvilket kan give opladning fra 10 til 80 pct. på 45 minutter, siger Mercedes.

Batteriet er på 100 kwh, hvilket giver en teoretisk raekkevidd­e på 351 km. At dømme efter den første test af bilen, er det reelle tal taettere på 300 km. Motoren har 204 hk, hvilket er tilstraekk­elig til frisk accelerati­on fra 0-60 km/t, hvorfor den virker hurtigere, end de opgivne 12,1 sekunder fra 0-100 km/t antyder. Der er sådan set også tilstraekk­elig overskud til motorvejsk­ørsel, men det er som om den tunge last af batterier, som haever den køreklar vaegt til voldsomme 2.753 kg, saetter en begraensni­ng på bussens udfoldelse­r. Det er en tung basse at flytte rundt på. Når man passerer 100 km/t, får man oplevelsen af, at man har sat gang i mere, end man bør, og i nogle situatione­r føles det som om, affjedring­en er på overarbejd­e.

For passagerer­ne opfører EQV sig som enhver anden V-klasse. Men måske er en luksusbus graensen for, hvad godt er, når det gaelder elbiler.

 ??  ?? BMW M2 CS Kia Sorento VW Golf ehybrid Skoda Octavia RS iv Mercedes EQV300 Uindviede vil ikke spotte den visuelle forskel mellen en Mercedes EQV og en almindelig V-klasse med forbraendi­ngsmotor.
BMW M2 CS Kia Sorento VW Golf ehybrid Skoda Octavia RS iv Mercedes EQV300 Uindviede vil ikke spotte den visuelle forskel mellen en Mercedes EQV og en almindelig V-klasse med forbraendi­ngsmotor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark