Bil Magasinet (Denmark)

En dør mindre: Mere køreglaede

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Det var i Bil Magasinet februar 2020, at BMW M135i xdrive led et sviende nederlag til en Ford Focus ST3 bl.a. med en prisforske­l på knap 125.000 kr. til Ford’s fordel.

Den nok så hurtige BMW med firehjulst­raek kom til kort på den snørklede Sturup Raceway i Sverige, hvor den virkede afmålt beregnende i sine reaktioner. Farten var der, men underholdn­ingen udeblev, og valget faldt klart på den svagere og lige knap så hurtige Focus fra “den blå oval”.

Den oplevelse var en overraskel­se for mig, og den sad klart i hukommelse­n, da jeg satte mig bag rattet af M235i xdrive Gran Coupé. Den benytter praecis samme drivline og grundlaegg­ende teknik som den detroniser­ede M135 xdrive. Men køreopleve­lsen er en helt anden.

Gran Coupé er reelt en 1-serie i 4-dørs coupé-design, og underligt nok uden den store haekdør, men i stedet et traditione­lt udvendigt bagagerum. Faktisk er Gran Coupé 21 cm laengere end BMW 1-serie, som er en traditione­l 5-dørs hatchback, og det giver ekstra 50 liter bagagerum, men altså gennem et mindre hul. Til gengaeld er akselafsta­nden den samme, så selv den subjektive køreopleve­lse burde vaere den samme, som i M135i xdrive.

Det er den ikke. Det mere elegante karrosseri giver 2-serien en helt anden karakter. 2-serie Gran Coupé er mere elegant at se på, og den føles som en sportsvogn, men ikke som et trackday-jern, sådan som M135i xdrive laegger op til, men ikke lever op til. Dermed er der plads til at laene sig tilbage i de laekre stole og nyde farten, både i accelerati­on og på tysk Autobahn. Karrosseri, motor og teknik spiller godt sammen.

Desvaerre bliver det nok en sjaelden gaest i DK. Gc’en er mindre praktisk.

 ??  ?? ▲
BMW oplyser 13,2 km/l. I test blev det til 10,7 km/l, hvilket også afslører, hvad bilens kørestil laegger op til.
▲ BMW oplyser 13,2 km/l. I test blev det til 10,7 km/l, hvilket også afslører, hvad bilens kørestil laegger op til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark