Bil Magasinet (Denmark)

Frisk køremaskin­e for kendere

- Tekst Mikkel Thomsager Foto A. Hansen

Jeg er glad for Mazda CX-30, men måske af årsager, som vil gøre, at andre vil vaelge den fra. Det gaelder isaer motoren, der får CX-30 til at opføre sig om en bil af den gamle skole.

Skulle jeg vaelge en SUV, ligger CX-30 højt på min liste. Den ser godt ud, førerplads­en er førerorien­teret, den kører dejligt direkte, har klassens bedste manuelle gearkasse, og kabinen er laekker, ikke mindst i Cosmo-versionen, hvor to-tonet laederinte­riør bryder det ellers helt sorte udtryk. Uanset, hvordan det ser ud, er kabinens finish flot, og materialer­ne føles laekre.

Med den seneste årgang har CX-30 fået den opdaterede Skyactiv-g motor. Den gik fra 122 hk til 150 hk og fik desuden tilført et mild-hybridsyst­em, som forbedrer braendstof­økonomien fra

15,2 km/l til 16,1 km/l trods den ekstra effekt.

Momentet er fortsat 213 Nm, og posen af turboløse kraefter leveres ved 4.000 o/min som tidligere. Sugemotore­ns høje omdrejning­stal er med til at skille Mazda CX-30 ud fra konkurrent­erne.

Skyactiv-g-motoren er nemlig én af meget få moderne benzinmoto­rer til personbile­r, som ikke har turbo.

Det beskedne moment ved forholdsvi­s mange omdrejning­erne afslører, at motoren skal rotere for at praestere.

Små turbomotor­er har vaennet os til, at effekt og moment er klar naesten fra tomgang. Det er ikke tilfaeldet i Mazda CX-30, og stiger man om fra en konkurrent med turbomotor, vil mange opleve, at Mazda’en føles sløv.

Det er den ikke, men det kraever omdrejning­er og gearskift at få det hele med. Det gør jeg hellere end gerne, også fordi den manuelle gearkasse er klassens bedste. Den er underholde­nde at bruge, også i hverdagen, og jeg er fan.

 ??  ?? Forlygter med adaptivt Led-lys og signatur kørelys både for og bag er standard på Cosmo-versionen. ▼
Forlygter med adaptivt Led-lys og signatur kørelys både for og bag er standard på Cosmo-versionen. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark