Bil Magasinet (Denmark)

Volvo-hybrid fungerer godt

- Tekst & foto Steen Bachmann

Alle Volvo’er er ved at få en eller anden form for elektrific­ering, og maerket konkurrere­r nu med Audi i at have de mest kryptiske modelbeteg­nelser.

Den elegante og vellykkede V60-stationcar fås med almindelig dieselmoto­r uden el (D4). Den fås også som mildhybrid med benzin- eller dieselmoto­r, 48V-elsystem og elmotor (B4), og som plugin-hybrid med benzin- og elmotor, og opladeligt batteri (T6). Testbilen er den nye mild-hybrid med benzin- og elmotor, og for at det ikke skal vaere for nemt at overskue, fås varianten enten med benzin som B4 med 197 hk og B5 med 250 hk – begge med tilskud af en lille elmotor med 14 hk – eller som B4 diesel med el og 197 + 14 hk. Forvirret? Så lad os komme ud at køre, for her falder der en forbløffen­de ro og tryghed over både fører og passagerer.

Mild-hybrid betyder, at bilen har et system, der opsamler energi fra nedbremsni­nger. Det fungerer godt og harmonisk i praksis, og man vaenner sig hurtigt til at bremse med medium pedaltryk, så bilen kan genindvind­e energien. De laekre digitale instrument­er viser, hvornår man lader på batteriet under opbremsnin­ger, og som i plugin-hybrid-varianten går der lidt sport i at få mest muligt ud af energien.

Jeg savner muligheden for at vaelge at køre på el over kortere afstande, og systemet kunne godt køre mere på el som for eksempel Vw-gruppens mild-hybrider, der standser forbraendi­ngsmotoren i byen så snart, det er muligt. Derfor er V60 plugin-hybriden, der kørte op til 40 km på el i vores test, mere interessan­t.

Vil du have V60 mild-hybrid uden kabel, er spørgsmåle­t, om du ikke hellere vil have en diesel-hybrid? Vi kørte 14,5 km/l i snit over 575 km i benzineren, men diesel mild-hybrid koster det samme og er angivet til 19,5 km/l.

 ??  ?? Metalllak er standard på Inscriptio­n. Den cool V60 klaeder Kragerup Gods på Vestsjaell­and.
▼
Metalllak er standard på Inscriptio­n. Den cool V60 klaeder Kragerup Gods på Vestsjaell­and. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark