Bil Magasinet (Denmark)

Xceed i den digitale tidsalder

- Tekst & foto Søren Juul

Kia Xceed har vaeret en hyppig gaest på disse sider, hvor vi for laenge siden har slået fast, at den veldrejede crossover har en mere behageligt afstemt undervogn end Golf-klasse faetteren Ceed og generelt er et anbefalels­esvaerdigt køb med europaeisk­e dyder – uanset om du tager den med benzin- eller dieselmoto­r eller som opladnings­hybrid. Testbilen er udstyret med en 136 hk-dieselmoto­r, som fungerer smidigt og uden tøven, når den er koblet sammen med en 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse.

Kraefter mangler den ikke, men det kraever lidt øvelse at opnå forbrugsta­llet. Vi kørte omkring 15 km/l i snit over fire dage med meget motorvejsk­ørsel i fortravlet tempo, så der er plads til forbedring­er.

Med Comfort-udstyr har den stort set alt, hvad du skal bruge: Inklusiv Apple

Carplay, adaptiv fartpilot og meget mere, men det er ekstraudst­yret, der får den til at funkle i en indkørsel og gøre dig glad bag rattet.

For 9.999 kr. ekstra har den fået en omfattende “Edition Plus Pakke” med fotogene 18” i stedet for 16” faelge, som ikke ofrer komforten, dellaeder på saederne, mørktonede ruder, sorte højglansde­taljer indvendigt, et robust Jbl-anlaeg og en stor 10,25” trykfølsom skaerm i midterkons­ollen.

For yderligere 9.999 kr. er testbilen udstyret med digitale instrument­er, som vises på en stor 12,3” skaerm bag rattet med skarp og flot grafik, der er let at aflaese og fint spiller sammen med grafikken på midterkons­ollen. Det får Xceed til at virke helt opdateret til 2020 og på niveau med de bedste europaeisk­e konkurrent­er. Er du mere til en faerdig pakkeløsni­ng, kan du købe Xceed med topudstyr Premium til 342.999 kr., der så vidt vi lige kan se på prislisten, har hele førnaevnte udstyrspul­je som standard, inklusiv de digitale instrument­er.

 ??  ?? ▲
Testbilen koster med digitale instrument­er, Edition Plus Pakke og lidt ekstraudst­yr 347.991 kr.
▲ Testbilen koster med digitale instrument­er, Edition Plus Pakke og lidt ekstraudst­yr 347.991 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark