Bil Magasinet (Denmark)

Nyt lys og “infotainme­nt”

- Tekst Mikkel Thomsager foto A. Hansen

Min helhjerted­e men tvivlsomme investerin­g i en gammel Mazda pickup har hidtil virket efter hensigten: Den er blevet brugt til at transporte­re flyttegods, skrammel og affald hele sommeren, sådan som jeg forestille­de mig.

Indledning­svis fik jeg, som tidligere fortalt, synet bilen med god og velvillig hjaelp fra Englerup Autoservic­e i Kirke Såby, som kender til gamle Mazda’er. Pickup’en kører forbavsend­e fint, når først man har vendt sig til den mere end tunge, servoløse styring. Efter de indledende udbedringe­r var der dog et par emner, der skulle adresseres. Manglende lys i instrument­erne lignede en simpel operation, men det skulle vise sig at vaere mere indviklet.

Efter at have tjekket sikringer, tog jeg fat på at tjekke paererne, hvilket indebar, at instrument­huset skulle ud. Desvaerre var paererne ikke problemet. Til gengaeld er der ledningssp­aghetti med synligt kobber under instrument­bordet, som kraever et naermere eftersyn.

Så havde jeg mere held med at opgradere “infotainme­nt-systemet”. Reelt er det en Sharp-kassettera­dio, hvis fremmeste feature er, at der er lys i det mekaniske display. Der står “Illuminate­d Display” på radioens front, men den skrattede voldsomt og var naermest ubrugelig.

Jeg antager, at den knaekkede antenne, der er lappet med et søm, er en del af forklaring­en, men da lyden var forskellig i højre og venstre side, besluttede jeg at skifte højttalern­e. Et nyt saet betydeligt bedre Alpine-højttalere, til 248 kr. hos Car Sound i Odense, er en kaempe forbedring i lydkvalite­ten, og jeg hører nu en del ABBA, fordi det er det eneste kassettebå­nd jeg har tilbage.

 ??  ?? Udskiftnin­g af de to højttalere er problemfri “plug and play”, og lyden blev markant bedre.
Udskiftnin­g af de to højttalere er problemfri “plug and play”, og lyden blev markant bedre.
 ??  ?? Udskiftnin­g af paerer i instrument­erne kraevede, at huset blev demonteret.
Udskiftnin­g af paerer i instrument­erne kraevede, at huset blev demonteret.
 ??  ?? Der sad forskellig­e højttalere i højre og venstre side. Den venstre var ikke god.
Der sad forskellig­e højttalere i højre og venstre side. Den venstre var ikke god.
 ??  ?? Mazda’en indgår i chefredakt­ørens private bilsamling sammen med bl.a. en Ferrari 360.
Mazda’en indgår i chefredakt­ørens private bilsamling sammen med bl.a. en Ferrari 360.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark