Bil Magasinet (Denmark)

Om et år fra nu

2020 endte helt anderledes, end jeg forudså for et år siden. Hvad sker der om ét år fra nu?

- MIKKEL THOMSAGER Chefredakt­ør

Dette magasin er nr. 12 og dermed det sidste i 2020. Atter er der en del elbiler med i magasinet. Denne gang med den definerend­e test af VW ID.3, der møder oplagte konkurrent­er.

Laes Søren Juuls stortest fra side 50. Testen haenger sig ikke i indlysende udfordring­er, men behandler elbilerne, på deres egne praemisser.

Elbilernes indlysende udfordring­er står stadig staerkt blandt Bil Magasinets laesere, blandt hvem vi fortsat oplever polarisere­de tilhaenger­e og forsagere. Som med alt andet bilstof i magasinet, forsøger vi at balancere emner og udvalg. Elbilerne maser sig på fra producente­rne. Vi forsøger at nuancere omfang og daekning. Vi søger ikke at fordele stoffet, i forhold til det aktuelle nybilsalg, men derimod til det mix af nye biler, vi kan forvente at se om et år.

Med Bil Magasinet nr. 2012 er vi således i mål med det magasin, som vi forsøgte at spå om for praecis et år siden. Hvis jeg ser tilbage, må jeg erkende, at det ser meget anderledes ud, end jeg forudså. Corona har kastet lange skygger. Pandemien har vaeret helt uforudsige­lig. Som jeg skrev i seneste nummer, har det også haft konsekvens­er for Bil Magasinet. Men hele udviklinge­n inden for de nye biler har taget en drejning, som var svaer at se for et år siden.

Udviklinge­n i antallet af elbiler er rigeligt belyst, men samtidig kan du i dette nummer af Bil Magasinet laese om en ny, endnu mere vanvittig udgave af AMG GT. Jacob Dalby giver en tur fra side 60. Og den nye vanvittige udgave af BMW 2-serie i form af BMW M2 CS. Mathias Brandt tager rattet på side 28. Det kan godt vaere, at elbilerne er i fokus. Men der er masser af plads til entusiaste­rs drømme, naesten uanset hvad de måtte handle om.

Hvor efterlader det Bil Magasinet om ét år. Chancen er, at min spådom bliver lige så kejtet, som den jeg lavede for et år siden. Men mit bud er, at den naesten ekstreme, og nogle gange unuancered­e, fokus, der er på elbiler, vil lande på et niveau, hvor vi vaelger elbil i det tilfaelde, hvor det er den rigtige løsning. Men ligeså naturligt vaelger diesel, benzin eller noget andet, i de tilfaelde, hvor det er den gode løsning. Og ved siden af er der fortsat plads til den rigtige entusiastb­il.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark