Bil Magasinet (Denmark)

EN GOLF MØDER SIT MATCH

VW Golf ehybrid er det perfekte match til ottende generation af Golf’en. Den yder det samme som den tidligere Golf GTE, men fokus er lagt på komfort og raekkevidd­e frem for sport. Det gør plugin-hybriden perfekt til hverdagsbr­ug.

- Tekst Mathias Brandt Foto VW Sted Wolfsburg, Tyskland På gaden Nu

Hvis du gerne ville have, den nu udgåede, Golf 7 som plugin-hybrid, var du tvunget til at vaelge en GTE. Der fandtes ikke nogen “almindelig” Golf med opladnings­hybrid-teknologi. Selv om Golf’en fungerede bedre end eksempelvi­s Passat GTE, har det altid undret os, hvorfor den ikke kom som en almindelig plugin-hybrid uden det sportslige islaet. Det har VW lavet om på nu – mød Golf ehybrid. VW’S ingeniører har vaeret på arbejde og udviklet batteritek­nologien, hvilket betyder, at selv om batteriet ikke er blevet fysisk større, sammenlign­et med det i Golf 7 GTE, er kapacitete­n øget fra 8,8 kwh til 13 kwh. Det er nok til en elektrisk raekkevidd­e på 71 km.

Ved kørsel i byen og på landevejen er dette tal ikke urealistis­k at opnå. Forbraendi­ngsmotoren er en genganger fra Golf 7 GTE. En 1,4-liters turbobenzi­nmotor yder 150 hk, og i samspil med elmotoren, som er koblet til via

Dsg-gearkassen, har ehybrid en samlet systemydel­se på 204 hk og 350 Nm. Den opmaerksom­me laeser har måske allerede bemaerket, at dette er praecis de samme data som GTE fra sidste generation. De 204 hk giver Golf ehybrid et fremragend­e overskud i trafikken, og 0-100 km/t er overstået på 7,4 sek.

En Golf ehybrid Style koster fra 319.995 kr. Med i prisen følger et Clever Unlimited, der inkluderer opsaetning af en Clever-hjemmelade­r. Derudover skal man betale et månedligt abonnement på 369 kr., men så har du ubegraense­t opladning på alle Clever’s ladestande­re landet over.

Den nye Golf ehybrid er praecis som en Golf plugin-hybrid skal vaere. Vi håber, prisen også er spiselig efter en eventuel afgiftsoml­aegning.

VW tilbyder fortsat en Gte-variant af Golf, med en systemydel­se på 245 hk, som du kan laese om i BM2011.

 ??  ?? ehybrid leveres kun i det høje udstyrsniv­eau, Style. Det inkluderer bl.a. fuld Ledlys og 3-zonet klimaanlae­g.
ehybrid leveres kun i det høje udstyrsniv­eau, Style. Det inkluderer bl.a. fuld Ledlys og 3-zonet klimaanlae­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark