Bil Magasinet (Denmark)

Velindrett­et støjsender

- Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

Opel Corsa forsøger at finde fodfaeste i en bilklasse, der er taetpakket med konkurrent­er. Bilen med det tyske navn skal samtidig slås med familiekva­ler, hvor ledelsen i PSA saetter klare graenser for, hvor meget Corsa må skille sig ud fra søstermode­ller som Peugeot 208.

I kabinen er det lykkedes Opel at skjule det naere, franske, slaegtskab. Den tyske hatchback er nok meget konvention­el og vil naeppe vinde nogle designpris­er. Men saederne er blandt klassens bedste, og al betjening er ligetil, ligesom pladsen rundt om føreren er strålende.

Desvaerre lider testbilen af udtalt støj i kabinen ved hastighede­r over 80 km/t. Efter at have tjekket daektryk og i øvrigt konstatere­t, at daekkenes type, Michelin Primacy 4, ikke alene kan baere skylanter den, må forklaring­en findes et andet sted. Da støjen ikke kan beskrives som motorstøj, men naermere fra vej og vind, er den aergerlig konklusion, at der slet og ret er tale om haltende støjisoler­ing. Jeg har tidligere kørt andre variaf Corsa uden at bemaerke samme udfordring – måske der er tale om en “mandagsbil”.

Benzinmoto­ren baerer, som sagt, ikke skylden for støjen. Måske det haenger sammen med, at den naesten intet praesterer. Enheden har tre cylindre, et slagvolume­n på 1,2 liter, ingen turbo og producerer sølle 75 hk og 118 Nm. Det gør Corsa sløv, og hatchback’en føles langsommer­e, end nul til 100 km/t-tiden på 13,2 sekunder lader én tro. Skal du foretage en overhaling hvilket som helst sted, skal der taenkes over det og planlaegge­s.

Testbilen er en “Sport”, der bl.a. giver de karakteris­tiske sorte hjul i 17” samt tag i samme farve. Indvendigt er der 7” trykfølsom skaerm med bakkamera, Dab+-radio og digitale instrument­er.

 ??  ?? ▲
Opel Corsa er bestemt ikke dårlig i sving, og siddestill­ingen er god. Men det kraever tilløb med “bare” 75 hk.
▲ Opel Corsa er bestemt ikke dårlig i sving, og siddestill­ingen er god. Men det kraever tilløb med “bare” 75 hk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark