Bil Magasinet (Denmark)

Resultatet af vinterdaek­testen

-

Den usaedvanli­gt lave vurdering af Goodyear Ultragrip Performanc­e+ bremseegen­skaber på is traekker det samlede resultat ned. I forhold til dansk vinter i bred forstand er Michelin et bedre kompromis, og bliver den kommende vinter, som de seneste har vaeret, er det vigtigt at notere sig, at Goodyear praesterer godt i de vintermild­e discipline­r, som vi har haft mest af de seneste saesoner. Kumho er en sydkoreans­k daekproduc­ent, der dog har vaere kinesisk ejet siden 2018. Tidligere var Kumho kendt for at producere billige, og til dels dårlige discountda­ek. Generelt er kvaliteten af Kumho’s produkter i dag på højde med europaeisk­e og japanske konkurrent­er, og den lave pris for Wintercraf­t WP71 afspejler i højere grad god vaerdi for pengene end tarvelige discount-egenskaber. Michelin har en lang tradition for at producere gode vinterdaek til danske forhold, og Alpin 6 er – som navnet antyder – sjette generation af et sådant daek, som der stadig udvikles på hvert år. Ser man på daekkenes egenskaber i forhold til typiske danske behov, er Michelin-daekket det mest egnede, dog må man så leve med det lidt højere braendstof­forbrug – og en højere indkøbspri­s. Nokian er en finsk daekproduc­ent, der har hjemme i byen af samme navn. Nokian har specialise­ret sig i at lave vinterdaek, og det med stor succes, inklusiv af typen, som vi benytter i Centraleur­opa, hvilket WR Snowproff er et godt bevis på. Trods det flotte samlede resultat er det dog vigtigt at notere sig, at daekket klarede sig mindre godt på tør og våd vej, som vi ofte oplever i en dansk vinter.

 ??  ?? Nokian WR Snowproof er en overrasken­de vinder af vinterdaek­testen, idet resultatet laegger vaegt på daekkets vinteregen­skaber.
Nokian WR Snowproof er en overrasken­de vinder af vinterdaek­testen, idet resultatet laegger vaegt på daekkets vinteregen­skaber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark