Bil Magasinet (Denmark)

MASERATI MC20

Maserati MC20

- Tekst Anders Richter & Frederik T. Frey Foto PR

Laes de fem vigtigste ting om den nye Maserati MC20.

Italienern­e spiller med musklerne i motorrumme­t og på tegnestuen med den nye sportsvogn, Maserati MC20. Centermoto­rsportsvog­nen lanceres både med biturbo-v6’er og i en elektrisk variant.

1 KONSTRUKTI­ONEN

Sportsvogn­e skal vaere lette – og MC20 er heldigvis ingen undtagelse. Selve chassiset er konstruere­t i en blanding af aluminium og kulfiber, hvilket skulle vaere med til at holde vaegten så lav som mulig. Alt peger på, at tørvaegten ligger på omkring 1.500 kg.

2 V6-MOTOR

Motoren i den italienske skønhed er en V6-benzinmoto­r på 3,0 liter som ved hjaelp af et saet turboer yder 630 hk og 730 Nm. Gearkassen har otte trin og bruger dobbeltkob­lingsmekan­ik. Nul til 100 km/t er overstået på under tre sekunder.

3 ELEKTRISK

Angiveligt skulle det også vaere muligt at bestille en Maserati MC20 i en fuldt elektrisk udgave, som bliver den hurtigste variant. Den vil kunne ramme 100 km/t i naerheden af to sekunder, og dens raekkevidd­e vil ligge på omkring 384 km.

4 SAERLIGE DØRE

En fed detalje ved MC20 er dørene, der åbner ligesom en sommerfugl­s vinger. Og så er det generelle design på bilen fyldt med utallige laekre detaljer, som sender venlige referencer til mange andre Maserati-modeller fra fortiden... også selv om MC20 ikke er naer så ekstrem som MC12 fra 2004.

5 LANCERING

Maserati’s naeste sportsvogn er den første i en serie af lanceringe­r, der også taeller en ny Granturism­o-model. MC20 lanceres drypvis hen ad vejen i forskellig­e motorvaria­nter og på forskellig­e markeder. Europa bliver første kontinent, der får bilen i slut 2020, mens amerikaner­ne må vente til 2021, før de kan komme bag rattet af italienere­n med centermoto­r.

 ??  ?? Maserati MC20 er 467 cm lang og 122 cm høj. Med tiden vil den kunne fås som roadster. ▼
Maserati MC20 er 467 cm lang og 122 cm høj. Med tiden vil den kunne fås som roadster. ▼
 ??  ?? ▼ Er dette videreudvi­klingen af den Alfa Romeo 6C, som vi aldrig fik? Det siger en konspirati­onsteori.
▼ Er dette videreudvi­klingen af den Alfa Romeo 6C, som vi aldrig fik? Det siger en konspirati­onsteori.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark