Bil Magasinet (Denmark)

TOYOTA YARIS

- Tekst & foto Mathias Brandt

Toyota er kommet langt med den nye Yaris. Den starter fra 129.990 kr., men varianten, jeg har nøglerne til, er udstyret med H3 Premiere edition-udstyr – og så lander prisen på 249.990 kr. Til gengaeld får man også en standardud­styrsliste, der er så lang, at jeg ikke vil bebrejde dem, der ikke gider laese den til ende. Af vaesentlig­e indslag kan jeg naevne: Headup-display, 17” alufaelge, adaptiv fartpilot med vognbaneas­sistent, fuld Led-lys for og bag. Japanerne åbner også for muligheden for den to-farvede lak-kombinatio­n, som understreg­er bilens mere ungdommeli­ge look.

Den nye Yaris er fire cm lavere, fem cm bredere og har fået fem cm laengere mellem akslerne sammenlign­et med den udgåede. Det har gjort bagsaedepl­adsen bedre, og det maerkes tydeligt, når jeg kryber ind på bagsaedet med forsaedet justeret til mine 186 cm.

Toyota bryster sig af at vaere den producent, der producerer, og saelger, flest

Du skal vaelge H3-udstyrsniv­eau får at få det sorte tag. Men så får du også 17” faelge med i købet. hybrider. Testbilen er selvfølgel­ig også en hybrid i den klassiske forstand uden opladnings­mulighed. For et par måneder siden kørte jeg Honda Jazz Hybrid, der heller ikke kan lades op med stik. I Jazz var det nemt at køre 2-3 km, uden benzinmoto­ren sprang i gang. Det lykkedes mig aldrig at køre mere end 200300 meter på el i den nye Yaris, og det var vel og maerket kun, hvis jeg havde en meget forsigtig speederfod. Det opgivne braendstof­forbrug er oplyst til at vaere 26,3 km/l, men ved almindelig kørsel, der også inkluderer motorvej og landevej, har jeg ikke vaeret i stand til at klemme den over 21,4 km/l i gennemsnit i løbet af testugen. Faste laesere af Bil Magasinet vil vide, at jeg har et anstrengt forhold til Cvt-gearkasser, og sådan en faetter er Yaris forsynet med. Men overrasken­de nok er det ikke et irritation­smoment ved den nye Yaris.

Baseret på den nye modulplatf­orm, G-AB, er Yaris som naevnt blevet lavere, og det maerkes også bag rattet, hvor det er nemt at komme ned i højden, så jeg sidder perfekt. De nye saeder hjaelper også med en god side- og lårstøtte, og det er ikke en selvfølge i denne biltype. Styretøjet er ikke lige så skarpt, som det man finder i en Ford Fiesta. Men i samspil med 17” hjul er følingen udmaerket.

Den nye Yaris vinker farvel til det gamle og konforme og byder velkommen til en kaerkommen friskhed, der klaeder den nye Yaris.

Alt i alt er den nye Yaris lykkedes med at friske sig selv op, og den kommer derved langt vaek fra sit tidligere, kedelige kommuneseg­ment, der er til at falde i søvn over.

 ??  ??
 ??  ?? ▲ Instrument­erne er 100 pct. digitale og en del af standardud­styret i H3 Premiere Edition.
▲ Instrument­erne er 100 pct. digitale og en del af standardud­styret i H3 Premiere Edition.
 ??  ?? ▶ For én gangs skyld er jeg ikke blevet irriteret over den Cvt-gearkasse. Den fungerer fint i Yaris.
▶ For én gangs skyld er jeg ikke blevet irriteret over den Cvt-gearkasse. Den fungerer fint i Yaris.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark