Bil Magasinet (Denmark)

RANGE ROVER VELAR

Den mellemstor­e Range Rover ligner noget, der er født til en stor motor, men den klarer sig nu fint med fire cylindre og 250 hk.

- Tekst & foto Søren Juul

I gamle dage var der én stor og fed Range Rover. Nu om dage fås den aristokrat­iske SUV i fire modeller, der alle ligner hinanden ret meget, men kommer i forskellig­e størrelser, der både kan glide på plads i en smal p-bås i indre by eller føle sig hjemme i perlegruse­t foran et gods.

Med begraenset erfaring bag roret af Land Rover’s modelprogr­am anno 2020 må jeg konsultere chefredakt­øren, der kan fortaelle, at Velar er en mellemstor SUV kilet ind i modelprogr­ammet mellem den lille Evoque og den asfaltopti­merede Range Rover Sport. Den er cirka på størrelse med en Porsche Macan og fås med alt fra 204 hk fra en lille dieselmoto­r til 550 hk fra en kaempe V8-kvaern med kompressor. Jeg spotter én magen til testbilen på Holbaek-motorvejen i opskruet tempo.

Den ligner en høj, majestaeti­sk firehjulst­raekker, der har travlt med at komme på jagt, når den dukker op i bakspejlet – og syner naermest adraet, når den suser forbi. Dørhåndtag­ene flugter elegant med karrosseri­et, der igen syner naermest saenket ned over de store hjul på testbilen. Det er ikke bilen til fire tykke jaegere og en jagthund i bagagerumm­et. Det er bare godt design, som flyttes fremad i et tilfredsst­illende kvikt tempo.

Testbilen er udstyret med den mindste benzinmoto­r, en 2-liters turbobenzi­ner, der formår at give den velvoksne bil så meget overskud, at den er i stand til at føre sig frem i motorvejen­s venstre spor uden at blive forpustet.

Jaguar/land Rovers “Ingenium”-motor skiller sig ikke positivt ud, hverken når det kommer til effekt eller motorlyd, men den har overarme nok til at det føles rigeligt, og den anstrengte knurren, der plejer at følge med fire cylindre, der må knokle hårdt, er tysset så meget ned, at jeg glemmer at drømme om flere cylindre. Det er først, da jeg gør regnskabet op på redaktione­n, at det går op for mig, at testbilen ikke bare har den mindste motor, den er også ekviperet med det naestlaves­te udstyrsniv­eau.

Den samlede pakke føles som en ekstraordi­naer laekker SUV med en prislap på omkring en million kroner. Modellen startede da også på 1.057.900 kr., da den blev introducer­et i 2017, men testbilen koster med metallak til 18.000 kr. 833.980 kr. Det virker som en staerk pris for en herskabeli­g SUV, der både kan bruges på marken med sit 4x4 såvel som at se smart ud på bonede gulve.

 ??  ?? Der står Range Rover på snuden, men testbilens fulde navn er faktisk Land Rover Range Rover Velar.
Der står Range Rover på snuden, men testbilens fulde navn er faktisk Land Rover Range Rover Velar.
 ??  ?? ▲ Uoverskuel­ige, men flotte, digitale løsninger møder praktiske kopholdere i midterkons­ollen.
▲ Uoverskuel­ige, men flotte, digitale løsninger møder praktiske kopholdere i midterkons­ollen.
 ??  ?? ▶ Fire ben virker under Velar’s vaerdighed, men den 2-liters turbomotor gør det godt.
▶ Fire ben virker under Velar’s vaerdighed, men den 2-liters turbomotor gør det godt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark