Bil Magasinet (Denmark)

MERCEDESBE­NZ GLC 300 E

- Tekst & foto Søren Juul

Mercedes’ mellemstor­e SUV fungerer fantastisk som opladnings­hybrid, der kan småpendle på el og virkelig flytte sig, når du traeder på speederen.

Drømmer du om en kraftig SUV, men er bange for at blive kaldt et stort Co2-svin af de hellige? Er du ligeglad med moralister og glad for power, når du traeder på speederen? Eller navigerer du i bilmarkede­t efter et godt tilbud? Mercedes GLC kan komme dig i møde på alle tre punkter, hvis du er på udkik efter en mellemstor SUV.

Når der står 300 e på bagsmaekke­n, er der er tale om en yderst vellykket opladnings­hybrid, hvor en elmotor hjaelper en 4-cylindret 2-liters benzinturb­omotor via et batteri i bagagerumm­et, som du lader op hjemmefra i stikkontak­ten eller med en ladeboks. Det gør bilen i stand til at køre 44 km på el – lidt mindre i praksis – så du kan snige bilen lydløst ind på parkerings­pladsen på arbejdet med grøn samvittigh­ed – og altid opsamle bremseener­gi, som enhver anden hybrid.

Der sker også ting og sager, når du skal overhale, for elmotoren giver benzinmoto­ren et solidt spark bagi, så de samlet leverer kraefter som et 6-cylindret kraftvaerk: 320 hk og 700 Nm, som gør den store bil seriøst hurtig, uanset om det er på motorvejen, eller du skal hjem til gården ad grusvejen, for 4Matic-firehjulst­raekket sender effektivt kraefterne i jorden. Nul til 100 km/t overstås på 5,7 sek. – og det er altså ikke kun, når batteriet er ladt op. GLC 300 e er altid på dupperne og føles ikke tung som f.eks. elbilen EQC, selv om vaegten har sneget sig op på den anden side af to ton.

Og så er der prisen på 769.956 kr. med de nuvaerende afgifter. Det er kun 22.658 kr. mere i forhold til en GLC 300 mild-hybrid, der med 258 hk og 370 Nm bliver kørt agterud målt på råstyrke. GLC 300 e er altid en veludstyre­t sag med traevaerk på midterkons­ollen, kunstlaede­r på instrument­bordet, navigation­spakke, bakkamera, en stor 10” skaerm i midterkons­ollen, moderne Mbux-infotainme­ntsystem, parkerings­assistent og meget andet som standard.

Testbilen er toppet op med en stor Premium Plus-pakke til 75.000 kr., der giver bilen et herligt Burmester surround-anlaeg, effektive multibeam

LED forlygter, trådløs mobiloplad­ning, 360-graders kamera, digitale instrument­er og nøglefri start, som alt sammen gør GLC til en svinefed SUV, der formår at skjule de rynker i kabinen, som Mercedes seneste kuld af ungdommeli­ge SUV’ER fremhaever. Køb én, før regeringen ser rødt og strammer afgiftsskr­uen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark