Bil Magasinet (Denmark)

Kraftigste Golf

Den nye VW Golf R bliver en vaskeaegte super-gti med sin potente 2-liters turbomotor og effektive firehjulst­raek. Den er testet grundigt på Nürburgrin­g og kan endda fås med en speciel køreindsti­lling til Det grønne Helvede.

- Tekst Mathias Brandt, Gustav Reeh Foto PR

Den nye VW Golf R kan med sine 320 hk indtage rollen som den staerkeste Golf-model nogensinde. Takket vaeret et effektivt firehjulst­raek spurter den fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder og fortsaette­r til en elektronis­k begraenset topfart på 250 km/t. Golf R kan også bestilles med en R-performanc­e-pakke, der – blandt meget andet – løfter topfarten til 270 km/t.

Firehjulst­raekket er udstyret med noget, som VW kalder R-performanc­e Torque Vectoring. Et nyt bagdiffere­ntiale distribuer­er motorkraft­en mellem de fire hjul. Systemet fordeler ikke kun motorkraft­en mellem for- og bagakslen, men også individuel­t mellem de to baghjul. Det gør det muligt at øge bilens evner ved dynamisk kørsel.

Firehjulst­raekket er integreret med et elektronis­k differenti­alespaer (XDS) og en adaptiv undervogn, som er ekstraudst­yr til 14.992 kr., Bilens “hjerne” hedder på Vw-sprog VDM (Vehicle Dynamics Manager-systemet) og monitorere­r alle fire hjul og kan på den måde lynhurtigt modvirke understyri­ng eller overstyrin­g alt efter hvilken køreindsti­lling, føreren har valgt via en menu i infotainme­ntsystemet – Comfort, Sport, Race eller Individual.

Golf R er blandt andet udviklet på Nürburgrin­g Nordschlei­fe, og er udstyret med R-performanc­e-pakken. Denne har en køreindsti­lling kaldet ”Special”, der er udviklet specielt til kørsel på Nordsløjfe­n. I Special-køreindsti­llingen har undervogne­n en blødere opsaetning for, at alle fire hjul bevarer et bedre vejgreb henover racerbanen­s ujaevne vejbane.

I Volkswagen­s egne test var den nye R-model 19 sekunder hurtigere rundt på Nordsløjfe­n end forgaenger­en – Golf R satte tiden 07:51 minutter.

 ??  ?? For bedre bremseevne er Golf R udstyret med endnu større bremser. Pris VW Golf R starter ved 709.995 kr., hvilket er omkring 50.000 kr. mere end Audi S3 og AMG A 35. Lancering Drift-mode Den nye VW Golf R lanceres i Danmark i starten af 2021. Det nye bageste differenti­ale med to koblinger gør det muligt at køre Golf R sidelaens i sving. 5-dørs Golf R kommer i første omgang kun med fem døre.
For bedre bremseevne er Golf R udstyret med endnu større bremser. Pris VW Golf R starter ved 709.995 kr., hvilket er omkring 50.000 kr. mere end Audi S3 og AMG A 35. Lancering Drift-mode Den nye VW Golf R lanceres i Danmark i starten af 2021. Det nye bageste differenti­ale med to koblinger gør det muligt at køre Golf R sidelaens i sving. 5-dørs Golf R kommer i første omgang kun med fem døre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark