Bil Magasinet (Denmark)

Kørt ud på et sidespor

-

Pønser du på at anskaffe en familiebil i Golf-klassen, har du sikkert hørt om den seneste Seat Leon, der deler teknik med VW Golf, men serverer den i en mere varmblodet indpakning til en skarpere pris. Modellen har vaeret testet grundigt her i bladet og snuppede senest en sejr i en stortest af stationcar­s.

Det er en gennemført og god bil, også som hatchback, når den er udstyret med den velsmurte 1,5 ETSI mild-_ hybriddriv­line med 150 hk og Dsg-gear. Ved hjaelp af en lille elmotor forbedres speederres­ponsen, braendstof­økonomien – og traekkraft­en når du traeder speederen ned. Der er tilpas med kraefter på hanen, som matches fint af det kaekke Fr-udstyr, der blandt andet taeller sidespejle i atom grey, fraekke 17” faelge og sportskofa­ngere. ▲

Leon er et hit både som hatchback og stationcar, der frister med et enormt bagagerum på 620 liter.

Indenfor får du digitalt cockpit, sort himmel og den store 10” skaerm i midterkons­ollen, som gør betjeninge­n lidt mere overskueli­g.

Er det lige friskt nok, kan du for samme pris få testbilen med Xcellence-udstyr med en mere konservati­v og kromdetalj­eret stil. Jeg skulle egentlig til at rulle den røde løber ud for Leon 1,5 ETSI endnu engang i disse spalter, men i stedet må jeg parkere den på et sidespor.

I skrivende stund har Seat annonceret Leon Plug-in E-HYBRID FR, der koster det samme som testbilen, men parrer en 1,4 TSI benzinmoto­r med en elmotor og et batteri til at levere en systemydel­se på 204 hk, som du kan bruge til sjov og ballade eller køre op til 63 km kørsel på el. Den gør testbilen overflødig på nuvaerende tidspunkt – men billedet kan tage sig helt anderledes ud i 2021, hvor vi endnu ikke kender sammensaet­ningen af bilernes afgiftsyst­em. Hvem ved, måske opladnings­hybrider ikke laengere bliver at foretraekk­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark