Bil Magasinet (Denmark)

Grus i maskinerie­t

-

På papiret ligner det en rigtig god idé, hvis du ikke kan bestemme dig for en klassisk hatchback eller en af de nymodens crossovers: Man har taget en af de mest køreglade modeller i form af en Ford Focus og iført den, hvad der svarer til praktiske cargobukse­r og gummirøjse­re i form af en tre cm haevet undervogn og et slidstaerk­t skørtesaet i sølv og grå kunstof. Det virker som et halvhjerte­t forsøg på at lave en crossover.

Alufaelgen­e på testbilen sidder så langt inde i hjulkasser­ne, at det ligner, bilen kører på fire smalle reservehju­l, og karrosseri­et ligner stadig en almindelig Focus, hvor en konkurrent som Kia Xceed har et mere spaendstig og muskuløst udseende karrosseri i forhold til den almindelig­e Ceed.

Den haevede undervogn giver et lille plus på komforten, men gør ikke noget ▲

Active er et udstyrstri­n ligesom Connected, Titanium, St-line og Vignale. Kend det på skørtesaet­tet. godt for de normalt så skarpe køreegensk­aber og retningsst­abiliteten, da vi kører gennem en efterårsst­orm.

Bag rattet er Focus Active ligeså behagelig og civilisere­t som i en almindelig Focus, så du naenner slet ikke at udnytte den ekstra frihøjde og give gas på ujaevnt underlag. Vi har prøvet kortvarigt for kameraets skyld – og endda aktiveret den 8-trins automatgea­rkasses “L”-indstillin­g, som motiverer transmissi­onen til at holde laengere på i 1. gear. Det virker som en ubrugelig gimmick i bilen, der er forsynet med en døsig 1,5-liters dieselmoto­r, der knurrer højlydt, når du starter den. Med 120 hk og 300 Nm sker der ikke meget, når speederen traedes ned, men det betyder ikke, at motoren er nøjsom. Vi kørte 15,4 km/l i snit over 700 km, hvilket er langt fra imponerend­e.

Active-konceptet fungerer fint på den mindre Fiesta, der ser smart ud iført sideskørte­r og kører mere behageligt, men i dette tilfaelde vil vi hellere have en Kuga eller almindelig Focus.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark