Bil Magasinet (Denmark)

Den elegante motorpakke

-

En VW Golf GTI stiller i dag med 245 hk. Den fås med mere, men basisvaria­nten er en homogen pakke med gode egenskaber til både hverdagstr­ansport og laengere ture, selv om den ligner noget, der flår asfalten af på en banedag.

Mercedes CLA ser nok så elegant ud, men den ligner ikke en udklaedt baneracer. Selv med sorte faelge bevarer den sit ualmindeli­gt nydelige, men dog anstaendig­e, coupé-udtryk. Men den går fra 0-100 km/t på 6,3 sekunder praecis som en Golf GTI, og topfarten er begraenset til 250 km/t, omend CLA 250 nøjes med 224 hk.

CLA er den 4-dørs coupé-udgave af en A-klasse, som jo er en direkte konkurrent til VW Golf. Men det mere elegante Cla-karrosseri, hvor coupé-begrebet er udtrykt i den faldende tagline og rammeløse dørruder, passer perfekt til praestatio­nerne, som måske virker overdramat­iserede i en Golf GTI. Og til godt en halv million kr. er prisen faktisk naesten den samme. Ellers gå efter en almindelig A-klasse, altså i hatchback-udgaven med fem døre.

Skal man benytte bagsaedet til voksne, er Golf eller A-klasse hatchback, der fås med samme motor, gearkasse og antrit for 447.298 kr. (eller 397.298 uden firehjulst­raek), at foretraekk­e. Det er her, coupé-formen betaler prisen for sin skønhed. Loftshøjde­n på bagsaedet er ikke stor.

Fra bagsaedet og fremefter er indretning­en med de store Lcd-skraeme, der gør det ud for både instrument­er og sekundaer betjening, dog den samme.

Testbilen er en 4Matic – altså med firehjulst­raek. Medmindre man skal på skiferie flere gange om året, kan man undvaere det, hvilket uden videre hugger 50.000 kr. af prisen. Det er i hvert fald ikke påfaldende, at baghjulene bidrager, og ud over merprisen koster baghjulstr­aekket 60 kg og 0,4 km/l i braendstof­økonomi (14,9 km/l).

Siderudern­e er rammeløse, men den bageste siderudetr­ekant på bagdøren er fast. Den ruller ikke med ned. ▼

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark