Bil Magasinet (Denmark)

Op til 75 km på el

-

Med 2020-afgifter var opladnings­hybrider den mest attraktive biltype, men hvordan verden ser ud, når du laeser disse linjer, har vi ingen anelse om – der er tradition for tossede bilafgifte­r i Danmark, så vi kan kun håbe på fair og logiske 2021afgift­er. Testbilen her er blandt de biler, der kan blive berørt af en omlaegning af afgifterne.

Den blev lanceret i sommeren 2020 til 548.990 kr. med et ukendt forbrug og blev hurtigt udsolgt. Da Toyota senere fik verificere­t forbruget på 100 km/l i Wltpnormen betød det, at bilen blev omkring 90.000 kr. billigere end forventet på grund af fradrag for lavt forbrug – en rabat der blev sendt videre til køberne. Desvaerre kunne Toyota ikke levere flere end ca. 150 biler på grund af mangel på batterier, men RAV4 opladnings­hybrid fås igen fra efter nytår. Til en foreløbig ukendt pris.

De, der nåede at få fingre i den, har gjort et godt køb. Nu kan man sige, at en bil til knap en halv million kroner ▲ Det tager to til tre timer at lade batteriet derhjemme. Tonede ruder bagtil er standard.

▶ Toyota har styr på deres trinløse gearkasse, som nu er mindre nervøs. for mange Bil Magasinetl­aesere er en dyr bil, men det er det faktisk ikke, når du ser på, hvad du får: En rummelig, moderne og ganske velkørende SUV i mellemklas­sen med firehjulst­raek, automatgea­r (trinløst Cvtgear) og en samlet ydelse på 306 hk. Den kan køre op til 75 km på el og kan køres med op til 135 km/t, uden at benzinmoto­ren pludselig starter, som man ellers oplever i de fleste konkurrent­er.

RAV4 er komfortabe­l til den bløde side og et afslappend­e bekendtska­b. Og mens den køreklare vaegt på to ton på grund af batteriet under gulvet i bagagerumm­et går ud over anhaengerv­aegten, der er på beskedne 1.500 kg i modsaetnin­g til en firehjulst­rukken benziner, der må traekke 2.000 kg, ja så er fordelen en solid retningsts­abilitet i en efterårsst­orm på tvaers af Sjaelland. Her triller den komfortabl­e SUV overlegent, mens de adaptive Ledlygter sørger for konstant langt lys uden at blaende modkørende.

Toyota RAV4 er oplagt som opladnings­hybrid og fungerer så godt, at der ikke er nogen grund til at se på andre varianter. Men hvad med prisen?

Man kunne tro, at 306 hk ville gøre

RAV4 til en kanonkugle, men det er den ikke: For det første på grund af vaegten og for det andet på grund af den anstrengte motorlyd ved fuld gas. Nae, nyd i stedet den ekstremt veludstyre­de kabine med blandt andet stort headupdisp­lay, JBL lydanlaeg med ni højttalere, navigation, elstole med konstrasts­yninger og omfattende sikkerheds­pakke.

Samlet set er RAV4 faktisk en cool pakke som pluginhybr­id.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark