Bil Magasinet (Denmark)

Mildhybrid til fordel for komfort

-

Kia Xceed bygger på samme platform som den almindelig­e Ceed. Det er et godt udgangspun­kt for en velkørende crossover, hvilket understreg­es af en uge bag rattet af en 136-hestes diesel. Den har Kia’s nye 48-volts mild-hybridsyst­em, der arbejder ubemaerket i kulissen. Ifølge Kia skulle systemet have en positiv påvirkning på braendstof­sforbruget på omkring tre pct., hvilket i virkelighe­den opleves som ingenting. Men systemet giver alligevel mening.

Under testugen vil jeg fremhaeve komforten som den største gevinst.

Jeg er typen, der normalt frakobler det automatisk­e start/stop-system fordi jeg synes, det er langsomt og drønirrite­rende. Men jeg havde ikke på noget tidspunkt behov for at frakoble det i Xceed.

Med hjaelp fra 48-volts batteriet assisløv ▲

Mellemste udstyrsniv­eau, Comfort, giver Led-lys både foran og bag. Edition-pakken giver 18” hjul i stedet for 16”. sterer en elektrisk startermot­or med at svinge liv i motoren. Systemet er langt mere effektivt end en konvention­el startermot­or. Men hvor startermot­oren er supereffek­tiv, virker den 7-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse overrasken­de ud af starthulle­t. Der er ingen problemer, når bilen er i fart – her skifter den smidig og kvikt. Men ved igangsaetn­ing føles det som om, at tilkobling­en sker i snegletemp­o. Det er ikke en ønskvaerdi­g situation, hvis man holder i en situation, hvor man skal hurtigt vaek. Koblingen er helt sikkert kalibreret sådan for at øge komforten, men i mine øjne har det ikke den ønskede effekt.

Testbilen er udstyret med en speciel kampagnepa­kke, som Kia har døbt Edition. Pakken koster 9.999 kr. For den pris får du blandt andet 18” faelge, 10,25” touchskaer­m med navigation og ikke mindst et Jbl-højttalers­ystem.

Det er alt sammen noget, der højner kvalitetsf­ornemmelse­n af Xceed, og til den pris vil det naesten vaere tosset ikke at vaelge denne version.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark