Bil Magasinet (Denmark)

Ford’en fylder 50 år

-

Min kilometert­aeller skriver 82.582 km. Ford’en mangler det sjette tal, men jeg er sikker på, at der står et usynligt 1-tal foran opgivelsen. På registreri­ngsatteste­n kan jeg laese, at min bedstefars gamle sedan i 2020 kan fejre 50 års-fødselsdag. Jeg har selv ejet bilen siden 2016, og i de forgangne år har bilen gennemgået en større renovering af undervogn, kabine samt motor og motorrum. 2020 bød også på småforbedr­inger, men ikke megen kørsel.

Forud for saesonen havde jeg anskaffet mig campingsto­le, -bord samt andet, der skulle gøre det hyggeligt og fornøjelig­t at køre på picnictur eller traekke den gamle V6-ford med på traef. Der var med andre ord al mulig grund til at køre saesonen tynd og få fejret, at den baghjulstr­ukne sedan kunne fejre 50 år på dansk asfalt.

Sådan gik det bare ikke. Jeg vil ikke give covid 19-situatione­n skylden, for selv om det var svaert at støve et traef op, kunne jeg have startet motoren og kørt mine egne ture – som jeg tidligere har nydt. Men lysten har manglet i år.

Min BMW 318is Coupé har taget noget af mit fokus med diverse projekter – og forløsning­en var stor, da tyskeren igen kørte perfekt, og det fik jeg udnyttet. Alt imens stod Ford’en med en dryppende køler, der for tredje gang måtte forbi Kølersmede­n i Ringsted – uden ekstra beregning ift. den oprindelig­e pris på restaureri­ngen, der lød på 4.347 kr. i 2018.

Til sidst fik jeg dårlig samvittigh­ed – Ford’en blev støvet af og sendt på vejene en eftermidda­g i oktober. Vejret var ikke til picnic, men køreturen overbevist­e mig om, at køreåret 2021 må byde på mere Ford 17M RS.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark