Bil Magasinet (Denmark)

Alle er glade

De nye bilafgifte­r bliver vel modtaget. Måske fordi ingen kan gennemskue dem.

-

Deadline på dette nummer faldt netop, som mange nybilprise­r blev revideret med beregning af ny registreri­ngsafgift. De angivne nybilprise­r er 2020-priser, med mindre andet er angivet.

Det tog lang tid at få en aftale om de nye bilafgifte­r på plads. Når man ser resultatet, synes det tydeligt, at embedsfolk har brugt endog rigtig mange timer på at regne mange scenarier igennem, efterfulgt af utallige justeringe­r, og mange interessen­ter har vaeret med inde over. I hvert fald var det påfaldende, hvor mange organisati­oner, der var klar med detaljered­e kommentare­r få minutter efter, at forslaget var praesenter­et.

Langt de fleste kommentare­r er positive. Når man kigger ned over de teoretiske aendringer, synes de tvaergåend­e aendringer ulogiske. Små hybridbile­r bliver dyrere, store opladnings­hybridbile­r bliver billigere, dieselbile­r bliver lidt dyrere, priserne på benzinbile­r hopper op og ned, og elbilerne forbliver uaendrede. I virkelighe­den er det vigtigste, at ladestande­re ikke laengere firmabilbe­skattes, og rabatten på ladestrøm fastlaegge­s i en lang periode. Det vil reelt betyde noget for udbredelse­n af elbiler.

Der synes dog stadig langt til målsaetnin­gen om en halv eller en hel million elbiler i

2030. Kendsgerni­ngen er, at både transportb­ehov, teknologi og infrastruk­tur vil udvikle sig og sikre et bredt udvalg af alle mulige biler og drivmidler i mange år fremover. Elbiler vil bestemt få en andel, men det vil mange andre biltyper også.

Praecis den alsidighed afspejles i dette nummer. Stortesten fra side 50 gaelder tre konvention­elle hybridbile­r, duellen fra side 40 gaelder to elbiler, mens Bil Magasinets kåring af årets bedste biler fra side 64 repraesent­erer en lige så skøn blanding af teknologi og drivmidler. Jeg selv havde den absolut bedste køreopleve­lse i den simpleste benzinbil af dem alle. Laes alt om Agile SCX fra side 75.

Bil Magasinet 2102 udkommer med to forsider. En til abonnenter (t.v.) og en til løssalg. Naeste nummer (2103) udkommer 11. februar 2021.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark