Bil Magasinet (Denmark)

Overset kvalitet

Honda Civic lever et stille liv i Danmark, men modellen er bundsolid, rummelig og byder på masser af køreglaede, hvis du er villig til at prøve en outsider.

-

I dag skal vi undersøge, hvor solid den japanske mellemklas­semodel er, når den er brugt, så vi har lånt en Honda Civic 1,6 I-DTEC Executive hos P. Christense­n i Albertslun­d. Den er fra 2018, men har ikke kørt noget endnu og koster 262.500 kr.

Honda introducer­ede den nye Civic i Danmark i starten af 2017, hvor den på det tidspunkt blev rost for de gode køreegensk­aber. Modellen var nyudviklet, og da man havde brugt mere højstyrkes­tål, blev egenvaegte­n både lavere, og chassiset over 50 pct. mere vridningss­tabilt. Sammen med en ny multilink-bagaksel resulterer det selv i dag i en af de bedst kørende modeller i sin klasse.

Ved lanceringe­n kunne man vaelge mellem to motorer, som begge var turboladet. Den 1,5-liters motor med 182 hk er en perle med masser af saft og kraft, som klaeder Civic, og gør den naesten til en semi-gti. Taler vi om pålideligh­ed, så har Honda dog set sig nødsaget til at udvide garantien på motoren i USA og Canada. Flere ejere har oplevet, at benzin har blandet sig med motorolie, som dermed ødelaegger oliens smøreevne med en potentiel katastrofe til følge. Det er dog ikke et udbredt problem i Europa, og Honda Danmarks pressechef, Thomas Larsen, forklarer, at man kun så problemern­e opstå i ekstremt kolde egne.

Den anden motor er en nyudviklet 3-cylindret turbomotor på én liter – den yder 129 hk. Til gengaeld er motoren designet sådan, at tandremmen kører i et oliebad, og det kan i sjaeldne tilfaelde få tandremmen til at smuldre. Bilen beregner selv udskiftnin­gsinterval­let af tandrem, normalt omkring 100.000 kilometer, men vi har vaeret i kontakt med en dansk ejer, som fik skiftet motor på Honda’s regning efter 33.000 km. Problemet var, at fnuller fra tandremmen blokerede oliesien, så motoren ikke fik tilstraekk­elig smøring. Pressechef Thomas Larsen forklarer, at man er bekendt med motorhavar­iet, men mener ikke, at man behøver at frygte problemer med en ødelagt tandrem, selv på en brugt bil.

“Det er korrekt, at der har vaeret tilfaelde af motorhavar­i på 1,0-motoren på grund af remhjulet, der traekker tandremmen. Vi anser det dog ikke som et decideret problem på modellen, da antallet af disse tilfaelde kan taelles på én hånd.”

I 2018 lancerede Honda Civic en 1,6-liters diesel med 120 hestekraef­ter. Den er økonomisk og lader også til at

vaere solid. Fordi det var en af de første dieselmoto­rer til at blive kategorise­ret som Euro 6d temp uden brug af additiver som Adblue, skal motoren til gengaeld have skiftet olie ofte – for hver 10.000 km.

Generelt er der meget få fejl på 10. generation af Civic, men blandt ejerne hører vi, at der på de første eksemplare­r af generation­en var en fejl ved p-sensorerne. Der er tale om fejl i kølergrill­ens materiale, som sensorerne sidder i. Denne fejl burde vaere udbedret nu af Honda. Flere har fortalt, at der kan opstå en irriterend­e lyd fra aircon-systemet og problemer med kondensore­n. I forhold til Ac-kondensore­n var det en udfordring med utaethed på de første biler. Problemet er blevet løst med en ny forbedret kondensor, som er kommet i de nyere biler fra fabrikken.

Mange ejere har oplevet, at bilens egen udregning af service kan virke “forvirret”, så serviceind­kaldelsen kommer for tidligt. Her forklarer Thomas Larsen fra Honda, at bilerne indkalder til service i god tid.

“Alle vores biler indkalder rettidigt til service. Det, som kunderne måske kan blive forvirret over, er, at bilen lyser for service 29 dage før, den skal til service, som en påmindelse til kunden om, at service naermer sig. Man kan nemt tjekke i bilens kørecomput­er, hvor mange dage der er til service, da bilen selv udregner det ud fra kørselsmøn­steret.”

Samlet set er Civic altså praecis så solid, som rygtet lyder, og der er ingen grund til, at du skulle undgå den japanske mellemklas­semodel, naeste gang du er på brugtbil-jagt efter en køreglad familiebil.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark