Bil Magasinet (Denmark)

Mikrobil med uheldig gearkasse

-

Kia Picanto har hidtil tilbudt en af de bedste oplevelser i mikrobilsk­lassens til tider middelmådi­ge indtryk. Naturligvi­s er der sparet på blødt plast og støjdaempn­ing, men set i forhold til den lave pris er kompromiss­et naesten usynligt. Den ellers veludstyre­de bil har i 2020 fået en yderligere digitalise­ring både i centerkons­ollen og i instrument­eringen.

Nu kan du få den charmerend­e mikrobil med en større 8” trykskaerm og en 4,2” Lcd-skaerm til instrument­ering og kørecomput­er, hvis du vaelger udstyrsniv­eauet Prestige eller derover. Indbygget navigation er ekstraudst­yr på Prestige og op, men med Android Auto og Apple Carplay standard for de samme udstyrsniv­eauer er det ikke noget, man savner. Skaermen reagerer hurtigere end i forgaenger­en. ▲

Upgrade-pakke til 10.000 kr. har krom-håndtag, Led-lys og tonede bagsiderud­er.

Testbilen var udstyret med den anden nyhed, der er kommet til Picanto: Et robotgear med fem trin i stedet for den tidligere 4-trins automatgea­rkasse. Gearkassen er en automatise­ret manuel gearkasse, der skifter gear for dig. Det betyder, at bilen mister mange af de fordele, der kommer med automatgea­r. Gearkassen skifter uhyre langsomt, og man kan tydeligt maerke, når bilen tager koblingen for at skifte gear.

Desuden er gearkassen nem at få på det forkerte ben, om man prøver eller ej: Pludselige accelerati­oner, som en bybil ofte kommer ud for, er uforudsige­lige og samlet set ukomfortab­le. I den manuelle Picanto mangler den lille 1-liters på tre cylindre ikke kraefter.

Den nye gearkasse gør derimod bilen sløv, og 0-100 tiden er forøget med 2,4 sekunder. I testperiod­en var benzinøkon­omien desuden uimponeren­de cirka 17,5 km/l, altså 1 km/l under det angivne WLTP-TAL. Den eneste fordel, der følger med robotgear, er en ekstra siddeplads på bagsaedet, som ellers er samme størrelse.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark