Bil Magasinet (Denmark)

Bjergged på udebane

-

Som beskrevet i forrige nummer har Jeep installere­t en ny hybriddriv­line i Renegade og den større Compass, hvor en 1,3-liters turbobenzi­nmotor med 130 eller 180 hk traekker forhjulene i samspil med en 60 hk elmotor, der traekker på baghjulene med energi fra et

11,4 kwh-batteri. Det sidste stjaeler ikke meget plads i bagagerumm­et og gør firehjulst­raekkeren i stand til at køre på el omkring 30 km.

Her er vi ude at køre i Renegade med den kraftigste drivline og en systemydel­se på 240 heste, som er opdraettet specifikt til at kunne tage fat, hvor asfalten ophører. Testbilen er med udstyrsniv­eau Trailhawk, der giver den ekstra frihøjde, beskyttels­esplader under bugen og tilføjelse­n af et “Rock” køreprogra­m i “All Terrain” menuen, som du tilgår med et drejehjul foran gearstange­n. Det aktiverer baghjulene og gør testbilen i stand til at traekke sig uanstrengt ud af alt, hvad jeg kan udsaette den for af ubehagelig­heder offroad uden at få en landmand på nakken.

Den kommer standard med en stribe på motorhjelm­en, der fortaeller, at denne Renegade ikke har noget imod at smøge aermerne op.

Den kan noget i terraen, men resten af tiden opleves den som en grov karl. Det er svaert at findosere gassen, når du skal manøvre på en parkerings­plads, og automatgea­rkassen kunne godt traenge til nogle bedre manerer: Gearene bliver lagt ind i ryk, når du triller op mod et lyskryds. Jeg savner også komfort og finesse fra Compass, for her er mere støj i kabinen, når benzinmoto­ren tager del i arbejdet. Måske er jeg bare sart.

Det er ligegyldig­t, for importøren har kort før deadline besluttet at give bjergeden et nakkeskud på grund af en massiv prisstigni­ng på den 240 hk variant, mens Renegade 4xe Limited med 190 hk falder 20.000 kr.

Importøren dropper Renegade 4xe i Trailhawk og S-variant med 240 hk i Danmark efter de nye bilafgifte­r.

så vibratione­r og uønskede gener forplanter sig sjaeldent naevnevaer­digt i kabinen.

Kraftovers­kuddet er fint uden at vaere skelsaette­nde – mere power fås i Grandland X Hybrid4 med to elmotorer, firehjulst­raek og en systemydel­se på 300 hk.

Bremserne kraever en del tilvaennin­g – hvilket i øvrigt ikke er usaedvanli­gt for opladnings­hybrider, der bruger regenerati­v opsamling af energi. Ved flere lejlighede­r havde jeg svaert ved at dosere bremsetryk­ket ved bykørsel efter de første par millimeter­s vandring på pedalen. Jeg følte ikke, at bilen øgede bremsetryk­ket tilstraekk­eligt efter den indledende nedbremsni­ng, når jeg trådte en smule hårdere, og pedalen røg laengere ned. Panikken griber hurtigt én, og bremsepeda­len får yderligere pres, hvilket sender Abs-systemet på arbejde og bringer bilen til et uskønt stop.

Traening er nøgleordet her, men i situatione­n maerkes det, at Grandland X plugin er tungere end variantern­e uden elektrific­ering – sammenlign­et med en Grandland X med benzinmoto­r og automatgea­r vejer testbilen 482 kg mere.

De ekstra kg er fin på lange lige straek, hvor Grandland X er rolig og stabil, men den kan ikke køres dynamisk eller med samme lethed som de øvrige varianter. Den tyske SUV med franske rødder skal have laengere tid til at falde til ro efter en bevaegelse, før den naeste kan foretages.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark