Bil Magasinet (Denmark)

Fin fossilbil med manuelt gear

-

For ikke så mange år siden ville vi have sammenlign­et en benzindrev­et Golf med konkurrent­er med cirka samme ydelse og pris, men det giver ingen mening laengere. I dag går kun de mest elforskrae­kkede forbrugere efter en fossildrev­et bil – ikke fordi der er noget galt med biltypen, men fordi du får mere bil og højere ydelse og komfort ved at tage en hybridbil.

Nå, vi har fat i en Golf VIII med en nostalgisk manuel gearstang og tre i stedet for to pedaler. Heldigvis fungerer transmissi­onen lige så godt og velsmurt som i en Up, og selv den adaptive fartpilot taler godt sammen med drivlinen. Man bliver nødt til selv at skifte gear, når piloten saetter hastighede­n ned eller op, men bilen hjaelper med store, simple tal lige foran dig for at anspore til gearskift, så det er til at leve med. ▲

Golf VIII er anonym på 16” faelge og i sølvgrå – men en fin familiebil til en okay pris.

Den almindelig­e Golf 8 benzin fås som 3-cylindret 1,0 turbo med 110 hk og 4-cylindret 1,5 turbo med 130 eller 150 hk og automatisk cylinderfr­akobling. Vi har her den 130-hestes med manuelt gear og udstyrsniv­eau Life, som er det laveste trin med 16” alu, sort stofbetrae­k og en anonym karrosse og kabine. Bilen gør ikke meget ud af sig selv, men er komplet og lige til at tage ind som et medlem af husstanden. De angivne 18,5 km/l opnås så let som ingenting, så hvorfor har vi forbehold? Det skyldes afgifterne.

I stedet for at købe en 1,5 TSI med

130 hk og manuelt gear, kan du nemlig betale 41.000 kr. mere for en mildhybrid med samme 1,5 turbobenzi­ner med 150 hk og 7-trins Dsg-gear. Den giver en markant mere komfortabe­l helhedsopl­evelse med sine harmoniske, automatisk gearskift og evne til at køre på el de første mange meter i byen og på villavejen.

Naeste trin vil vaere en Golf ETSI plugin-hybrid med 204 hk til 319.995 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark