Bil Magasinet (Denmark)

Perfekt til du åbner bagklappen

-

Så er vi nået til den sidste testbil i sektionen. Det er forståelig­t, hvis du nu har nået en kvalmegrae­nse for at laese om miljøvenli­ge køretøjer, der kan saettes i stikkontak­ten, men vent lige et øjeblik, før du ruller dit eksemplar af Bil Magasinet sammen i raseri og laenges efter gamle dage, hvor benzinmoto­ren var Gud, og et kabel var noget, du brugte til at tilkoble en motorvarme­r.

Denne Mercedes C-klasse er en opladnings­hybrid, der med naensom speederfod kan køre cirka 40 km uden at hidse nogen fra Enhedslist­en op, men traed hårdt på speederen, og du aktiverer den 2,0-liters turbobenzi­nmotor med 211 hk, som med elassistan­ce leverer 320 hk og massive 700 Nm. Dét rykker i en grad, så testbilens Amg-skørter og faelge virker passende. Topfarten er 250 km/t og du rammer 100 km/t på 5,5 sekunder. Mervaegten på 260 kg er ikke nok til at ødelaegge den fine balance og følelse af udsøgt tysk køremaskin­e, der traekker i den sjove ende og lader forhjulene fokusere på alene at styre.

Når batteriet er løbet tør, fungerer C 300 e stadig som en hybrid, der flittigt genanvende­r bremsenerg­i til at forbedre braendstof­forbruget. Vi kører uden problemer 17 km/l i snit, selvom det kniber med at få ladet batteriet op, da vi kører en tur ud i et sommerhuso­mråde, hvor der er langt til den naermeste ladestande­r.

Der er desvaerre en pris at betale for alle de meritter: Det 13,5 kwh store batteri er med i bagagerumm­et som en blind passager fra helvede. Det fylder op som en halv Europa-palle og spolerer det plane gulv, du ellers vil nyde godt af i en C-klasse stationcar, når bagsaedet er lagt ned. Kan du leve med det bøvlede bagagerum, får du her en af de hurtigste og allersjove­ste biler med kabel netop nu til en skarp pris.

Mercedes kører kampagne på C-klassen i en saerlig Night Edition med masser Amg-styling.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark