Bil Magasinet (Denmark)

NY FRANSKMAND

-

Citroën er på vej med et comeback til C5-modellen, og ny Mercedes SL kommer senere på året.

CITROËN C5

Der var en del Citroën-fans, der blev skuffede, da afløseren for Citroën C5 blev C5 Aircross i 2017. C5 var hatchback og sedan i den store mellemklas­se, men “afløseren” var en SUV. Noget tyder på, at den klassiske Citroën mellemklas­sebil er på vej tilbage.

Spionbille­derne her er de første af en helt ny C5, der ventes allerede i år, og introducer­et i 2022. Bilen er endnu staerkt kamufleret, men designmaes­sigt vil den formentlig tage udgangspun­kt i konceptbil­en Cxperience. Det var en lav coupé-agtig hatchback med stor akselafsta­nd og små udhaeng og kraftigt markerede hjulkasser både for og bag. At dømme efter spionbille­derne, bliver proportion­erne i den faerdige bil mere ordinaere at se på.

Teknisk vil den nye C5 bygge på den samme grundlaegg­ende teknik som C5 Aircross (CMP2 platform) og – mere naerliggen­de – Peugeot 508. Den ventes derfor at komme som opladnings­hybrid med 225 hk fra starten. Basismotor­en bliver givet vis den kendte 3-cylindrede benzinmoto­r på 130 hk.

Aegte afløser Den nye C5 bliver en aegte afløser. Første C5 kom i 2001.

Diesel er død I årtier har Citroën vaeret forbundet med diesel. Sådan er det ikke i den nye C5.

Nyt design C5 lancerer et nyt designspro­g for store Citroën’er.

 ??  ?? Fronten bygger videre på det udtryk, som Citroën netop har lanceret med den nye C4.
Fronten bygger videre på det udtryk, som Citroën netop har lanceret med den nye C4.
 ??  ?? Som forgaenger­ne fra 2001 og 2007 bliver den nye C5 en traditione­l rummelig mellemklas­se-hatchback med stor bagklap.
Som forgaenger­ne fra 2001 og 2007 bliver den nye C5 en traditione­l rummelig mellemklas­se-hatchback med stor bagklap.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark