Bil Magasinet (Denmark)

DACIA BIGSTER

Dacia Duster er en aegte danskerfav­orit, og nu er det fransk/rumaenske bilmaerke klar med en storebror. De har døbt den Bigster, og det passer fint, hvis man sammenlign­er med Duster, da den er større på alle ledder og kanter.

- Tekst Mikkel Thomsager & Mathias Brandt Foto PR

Da Dacia blev introducer­et i Danmark i 2013, var importøren i tvivl om, hvorvidt de skulle tage arbejdshes­ten Dacia Duster med i sortimente­t. Det gjorde de, heldigvis, og det har vist sig at vaere en stor succes på det danske marked. Nu rykker maerket et nøk op og viser de første billeder af Duster’s storebror, der har fået det passende navn Bigster. Den skal efter planen vaere klar hos de danske forhandler­e inden 2025 som en del af en storsatsni­ng fra Renault, som ejer rumaenske Dacia.

Dacia Bigster bliver 4,6 meter lang med deraf følgende rummelig kabine, og det bliver den hidtil største og dyreste Dacia i programmet. Bigster vil kunne fås i varianter både med elmotor og hybriddriv­line og er en del af en større reorganise­ring af Renault-koncernen, som rummer en 5-årsplan med fokus på Dacia som maerke. Det inkluderer bl.a. et taettere samarbejde mellem Lada og Dacia .

”Med etablering­en af en ny forretning­senhed, hvor Dacia knyttes sammen med Lada, kommer vi til at benytte den faelles CMF-B platform”, forklarer Denis le Vot, direktør for Dacia og Lada. Gennem de seneste 15 år har Dacia haft succes med opskriften at skabe billige og forholdsvi­s simple biler bygget på basis af gennemprøv­et Renault-teknik. Dacia er i dag etableret i 44 lande og har hidtil solgt syv mio. biler.

Som en del af den nye strategi vil Dacia udvikle en ny faelles og fleksibel platform, der gør det muligt at gå fra de fire nuvaerende platforme til blot én enkelt – som skal danne grundlag for ikke mindre end 11 karrosseri­udgaver.

Om kort tid introducer­es Dacia deres første elbil, Dacia Spring Electric. Den skal vaere Europas billigste elbil og kommer både som varebil, delebil og personbil.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark