Bil Magasinet (Denmark)

MERCEDES GLA 250

Tag med på et hurtigt ryk et godt stykke ned i Tyskland i Mercedes’ mindste SUV – GLA 250 springer afsted som om, den vil hjem.

- Tekst & foto Steen Bachmann

Jeg kørte til Frankfurt for at låne den Corvette C8, der for nylig var på forsiden af Bil Magasinet. Vi havde en Mercedes til test, så jeg satte kursen sydpå via A7 på et tidspunkt med åbne hoteller og lukkede restaurant­er i Tyskland. Der var naesten lige så meget tung trafik, som der plejer, men ingen turister og kun ganske lidt lokal trafik. Altså en sjaeldent let trafikeret Autobahn.

Testbilen er Mercedes’ mindste SUV, der kom forsinket til Danmark i en ny generation i sommeren 2020 på grund af pandemien. Mercedes GLA deler platform og drivliner med A-klasse, men har sit eget karosseri og er en selvstaend­ig model. Den fås med forhjulstr­aek eller firehjulst­raek, og motorudval­get er enormt med mellem 116 og 421 hk (!) fordelt på benzin- og dieselmoto­rer med forhjulstr­aek eller firehjulst­raek og med dobbbeltko­blingsgear. Priserne begynder ved 436.898 kr. for opladnings­hybriden GLA 250 e.

Testbilen er den kraftigste af de almindelig­e fossilvari­anter med sin 2-liters turbobenzi­ner med 224 hk og et moment på 350 Nm fra 1.800 o/min.

Den er koblet til den glimrende 8-trins dobbeltkob­lingsgeark­asse fra A-klasse, der har udviklet sig til at vaere en konkurrent til den traditione­lle automatisk­e gearkasse, og her er elektronis­k styret firehjulst­raek (spar de penge).

Syd for graensen med fri hastighed på Autobahn begynder den lille Mercedes at saette sig i respekt. GLA ligner sine større søskende og har den rette Suv-følelse over sig, selv om det ikke er en SUV i en “voksen” klasse som GLC og GLE.

Motoren har et højt moment for en benzinmoto­r, og arbejder godt sammen med transmissi­onen. Den er kvik på tilkørsels­rampen uden at vaere Gti-hurtig, og har tilstraekk­elig med power mellem 100 og 160 km/t, hvis man traekker ud for at overhale. GLA 250 løber gerne forbi 200 km/t, men her skal man vaere over den på grund af den korte akselafsta­nd. Jeg finder 160 km/t perfekt, akkurat som det skete i den Mercedes CLA Shooting Brake 200 d, som jeg testede på samme tur for to år siden. Den gik cirka 20 km/l, mens testbilen gik 12,0 km/l i snit Frankfurt tur/retur.

Til dette formål ville jeg tage en diesel på grund af det lavere forbrug, men når vi ser på prislisten, standser alle overvejels­er: Plugin-hybriden er billigste variant og kan køre de første cirka 50 km på el. Med den får du bil i stedet for afgifter for dine penge.

 ??  ?? Testbilen traekker vejret inden det hurtige stint gennem Kasselbakk­erne i det centrale Tyskland.
Testbilen traekker vejret inden det hurtige stint gennem Kasselbakk­erne i det centrale Tyskland.
 ??  ?? ▲ Amg-pakken til 25.000 kr. har tykt Amg-rat, laeder med røde syninger og meget mere.
▲ Amg-pakken til 25.000 kr. har tykt Amg-rat, laeder med røde syninger og meget mere.
 ??  ?? ▶ Digitale instrument­er er standard. 160 km/t er en naturlig marchfart.
▶ Digitale instrument­er er standard. 160 km/t er en naturlig marchfart.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark