Bil Magasinet (Denmark)

SEAT LEON PHEV

saetter VW Golf i skammekrog­en. Den giver smartere og mere bil for pengene. Også i hybridvari­anten, som giver effekt for pengene.

- Tekst Mikkel Thomsager Foto Søren Juul

De danske Seat-forhandler­e har travlt med at promovere den nye Seat Leon opladnings­hybrid, mens resten af programmet lever hengemt. Det er synd, for selv om hybridtekn­ikken fungerer godt, så er hybridbile­n ikke for alle.

Leon e-hybrid er Seats svar på en VW Golf GTE, altså en opladnings­hybrid med mulighed for elkørsel i op til 63 km – officielt. Reelt er det naermere de 45 km.

Har man et dagligt kørselsbeh­ov under 45 km og adgang til at lade batteriet, får man et uendeligt lavt benzinforb­rug. På Leon-sprog hedder det 300 km/l. Men har man et større kørselsbeh­ov, eller har man ikke mulighed for at lade batteriet, bliver tallene mindre imponerend­e.

Det teoretiske braendstof­forbrug i Wltp-normen er 83,3 km/l til gavn for grøn ejerafgift og pris. Prisen er vel at maerke fuldstaend­ig den samme som for en Leon 1,5 ETSI med 150 hk. Med tilskud fra elmotoren får Leon e-hybrid en systemydel­se på 204 hk og 350 Nm.

Det reducerer accelerati­onstiden fra 0-100 km/t fra 8,4 i TSI til 7,4 sekunder i e-hybrid, selv om den er knap 250 kg tungere. Så det vil man vel gerne.

Uden opladning kommer den reelle braendstof­økonomi taettere på 15 km/l. Med start på fuld opladning opnåede vi 17,4 km/l over 380 km. En Leon 1,5 ETSI DSG med 150 hk går officielt 17,5 km/l.

På minussiden taeller, at e-hybrid har mindre bagagerum, fordi batteriern­e fylder. Gulvet er dog plant.

Seat har held med afstemning­en af undervogne­n af flere af sine modeller i disse år, og Leon er ingen undtagelse. Men e-hybrid er haemmet af sin ekstra vaegt. Selv om accelerati­onen er fin, føles den tungere at køre.

Integratio­nen af benzin- og elmotor er ikke så smertefri i testbilen, som vi tidligere har oplevet i VW Golf og Passat med samme teknik. Det giver jaevnligt et hop i bilen, når benzinmoto­ren traeder til. Testbilen leverer desuden forholdsvi­s meget daekstøj fra Michelin vinterdaek­kene.

Derudover ligner Leon et på alle måder mere interessan­t alternativ til den dyrere VW Golf. Den tager sig bedre ud både ind- og udvendig. Isaer versionern­e med Led-lys for og bag ligner biler fra en nyere generation, og selv om nogle løsninger i kabinen tydeligvis er en anelse billigere end i Golf, så er helhedsind­trykket klart bedre i Leon. I hvert fald i Fr-versionen, som er den sporty topversion.

 ??  ?? Fuld Led-lys både for og bag er standard på Fr-versionen, som er den eneste man kan få som opladnings­hybrid.
Fuld Led-lys både for og bag er standard på Fr-versionen, som er den eneste man kan få som opladnings­hybrid.
 ??  ?? ▲ Førerplads­en i Leon FR virker mere indbydende end i søsterbile­n VW Golf.
▲ Førerplads­en i Leon FR virker mere indbydende end i søsterbile­n VW Golf.
 ??  ?? ▶ Den store skaerm tager sig af sekundaer betjening. Det kraever tilvaennin­g.
▶ Den store skaerm tager sig af sekundaer betjening. Det kraever tilvaennin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark