Bil Magasinet (Denmark)

Den elektriske Renault 5

Der er intet nyt i at relancere et navn eller design, hvis man er et modebevids­t bilmaerke. Mini og Fiat har gjort det med stor succes, og nu vil franske Renault lege med. Retro-elbilen er som snydt ud af naesen på Renault 5 fra 1970’erne.

- Tekst Mathias Brandt Foto PR

1 KOM TILBAGE I 1972

Den første Renault 5, blev lanceret tilbage i 1972. Mest kendte er de to centermoto­riserede vanvidsbil­er, Renualt 5 Turbo og Renault 5 Turbo 2. Snart der kommer en ny Renault 5, men som 100 pct. elektrisk bil. Designet henter inspiratio­n fra de gamle modeller.

2 REVOLUTION

Den nye 5’er bliver en del af en større fransk revolution. I løbet af de naeste fem år planlaegge­r Renault at lancere 14 nye modeller. Heraf bliver syv af modellerne 100 pct. elektriske biler. Indtil videre har Renault kun vist denne Renault 5 – men det tegner godt.

3 RETRO-PLAN

En af hovederne bag projektet er Renault’s nye direktør, Luca de Meo. Han har tidligere vaeret hos Fiat, og var en af de ansvarlige for, at italienern­e lavede en nyfortolkn­ing af den gamle Fiat 500 – en bil der reddede Fiat.

4 INSPIRATIO­NEN

Der er blevet søgt en hel del inspiratio­n fra forgaenger­en. Designteam­et har “genbrugt” designdeta­ljer som stoftag, brede skaerme og kompakt ydre. Som prikken over i’et har man valgt at lakere bilen i den klassiske gule Rs-farve, der godt kunne vaere et hint om, at der kommer rimelig godt skub i den lille elbil.

5 KAN JEG KØBE DEN?

Det korte svar er nej, det kan du desvaerre ikke. Dette er fortsat en konceptbil, der skal bruges til at vaekke folks interesse. Men alt tyder på, at man indenfor de naeste fem år, vil kunne gå ned hos sin lokale Renault-forhandler og bestille den nye Renault 5. Hvad prisen lander på, eller om bilen skal erstatte Zoe-modellen, er alt for tidlig at spå om.

 ??  ?? Det vides ikke, om den nye Renault 5 kommer til at erstatte den nuvaerende Zoe, som har vaeret en stor succes for Renault.
Det vides ikke, om den nye Renault 5 kommer til at erstatte den nuvaerende Zoe, som har vaeret en stor succes for Renault.
 ??  ?? Renault 5 fra 1972 er blevet brugt som en kraftig inspiratio­nskilde til den nye konceptbil. ▼
Renault 5 fra 1972 er blevet brugt som en kraftig inspiratio­nskilde til den nye konceptbil. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark