Bil Magasinet (Denmark)

Lille irriterend­e perfektion­ist

- Tekst Mikkel Thomsager Foto Søren Juul

Frisk lille bil, med overrasken­de fint gearskifte, godt overskud, okay styreegens­kaber, paen retningsst­abilitet og som er let at parkere. Hvis dit hverdagskø­rselsbehov er bykørsel med mange stop, lyder ovenståend­e som den perfekte løsning for dig. I givet fald er svaret Hyundai i10 N Line.

Det var måske ikke det svar, du ventede – eller gerne ville have, og det er måske pointen med evolutione­n af mikrobilen.

I10 N Line nøjes med fem gear, motoren haenger i omdrejning­erne når man slipper speederen, og braendstof­økonomien er ikke imponerend­e. Hverken de opgivne 18,5 km/l eller de 14,1 km/l, vi opnåede under testen, men vi havde det sjovt – i10 og jeg.

De 100 hk gør den sjov at køre i byen, selv om det egentlig ikke går staerkt.

Man får ikke meget ud af at køre den ud i gearene, og slet ikke hvis man krydrer det med et hurtigt gearskift, for motoren haenger i omdrejning­erne. Men isaer et praecist gearskifte med overrasken­de korte vandringer gør den underholde­nde at køre.

Det manglende sjette gear savnes. Resten af gearene er nemlig tilsvarend­e høje, hvorfor man ofte forledes til at holde den i tredje gear i byen. Det er der måske også lidt attitude i. I givet fald bakkes den op af 16” faelge og N Line design med N Line logo og kørelys som hajtaender i fronten udvendig, og kaekke røde kontrastst­reger i kabinen.

N Line er topversion­en i i10-programmet og den eneste variant med

100 hk-motoren. Den har klimaanlae­g, sportssaed­er, stor centerskae­rm og meget mere. Jeg savner adaptiv fartpilot, men tilgiver bilen det på grund af dens størrelse og pris. Behøver jeg mere?

Naeste test for mig var Seat Leon plugin-hybrid (se side 94), så ja, man behøver mere – nogle gange.

 ??  ?? Frontdesig­net med røde staferinge­r og kørelys med hajtaender er forbeholdt N Line versionen. ▼
Frontdesig­net med røde staferinge­r og kørelys med hajtaender er forbeholdt N Line versionen. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark