Bil Magasinet (Denmark)

Gammel hund med nye tricks

- Tekst & foto Søren Juul

Der står R.S. Line på forskaerme­ne, og forkofange­ren med underbid ligner noget fra en bil, der kan køre staerkt. Agendaen er mildt sagt anderledes i denne Renault Megane end i vildbassen, der terroriser­er Ring Knutstorps asfalt på side 54. Gode, gamle Megane har laert nye, grønne tricks i form af E-tech mekanikken, der fik premiere i modellen sidste år. Med andre ord er den tilgaengel­ig som opladnings­hybrid.

Testbilen drives fremad af en turboløs 1,6-liters benzinmoto­r med 92 hk, et par elmotorer og et lille 9,8 kwh batteri, som samlet kan producere op til 158 hk fordelt af en speciel automatgea­rkasse uden brug af en kobling.

Med fuldt opladet batteri og moderat speedertrå­d får du en letkørt og kvik bil i byen, der primaert kører på el med cirka 50 km raekkevidd­e. Vi kørte den fra storbyen og et smut på tvaers af Sjaelland på motorvej, hvor den lå stabilt og roligt ved høj fart og tilbagelag­de

110 km i hybrid-mode, hvor benzin- og elmotor deles om regningen og endte med et snitforbru­g på 16,6 km/. Siden kneb det med at få ladet bilen op, og så begynder benzinmoto­ren at gå én på nerverne, hvis du kører den lidt friskt.

Megane saetter altid smidigt i gang på el, men med tomt batteri blander benzinmoto­ren sig og farer op i omdrejning­er uden, at det rykker saerligt meget.

Førstehånd­sindtrykke­t af en frisk familiebil med afstivet selvtillid, R.S Line sportssaed­er, sportspeda­ler i alu og et fedt og tykt perforeret laederrat aendres til et billede af en småtraet bil, der er blevet overstylet til at kunne friste blandt et stort udvalg af nye opladnings­hybrider.

Med mindre prangende Zen-udstyr fås Megane som opladnings­hybrid fra 260.900 kr. Husker du at lade den op, gør den et fint indtryk som grøn, men også gammeldags familiebil.

 ??  ?? ▲
Det tager tre timer at lade batteriet op i en wallboks derhjemme med 3,7 kw styrke. Det går ikke hurtigere her.
▲ Det tager tre timer at lade batteriet op i en wallboks derhjemme med 3,7 kw styrke. Det går ikke hurtigere her.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark