Bil Magasinet (Denmark)

Vejen til Årets bil-finalen

- Tekst Mathias Brandt Foto Søren Juul

For mig er det vigtigt, at Årets Bil i Danmark skal tilbyde køreglaede. Og skal jeg vaere helt aerlig, så synes jeg ikke helt, at Yaris Hybrid kommer helt i mål her. Det skyldes hovedsagel­igt dens Cvt-gearkasse, der retfaerdig­vis er blevet bedre, men stadig frarøver noget af fornøjelse­n. Efter min første tur bag rattet af hybriden, var jeg ikke sikker på, om jeg syntes, at Yaris fortjente en plads i finalefelt­et til Årets Bil 2021.

Men så kom jeg bag rattet af den Oxide Bronze-farvede bil på billedet, og det aendrer alt.

Den er udstyret med en lille omdrejning­svillig sugemotor med tre cylindre og måske endnu mere vigtigt – en 6-trins manuel gearkasse. Der skulle ikke mange kilometer til, før Yaris strøg ind i min top tre.

Motoren kraever stryg, hvis man vil have dens maksimale potentiale. De 125 hk er først fuldt til stede ved 6.600 o/min, og når den snurrer så hurtigt, fyldes kabinen med en hysterisk mekanisk hvinen, der lyder som en klassisk rallybil. Undervogne­n er til den stramme side og den manuelle gearkasse har en kort og praecis vandring, som gør gearskift til en leg.

Denne manuelle Yaris står i kontrast til den halvkedeli­ge Yaris Hybrid og henvender sig til Yaris-købere, der gerne vil have en fed lille bil, men ikke lige kan se sig selv bruge 499.990 kr. på en fuldfed Toyota GR Yaris med firehjulst­raek og 261 hk. Halleluja.

Testbilen er ramt af afgiftsoml­aegningen, hvilket har fået prisen til at stige med 11.000 kr.

Den starter nu ved 214.980 kr., men til gengaeld kommer den med et højt niveau af standardud­styr, så du knap nok behøver at saette et kryds på ekstraudst­yrslisten – det skulle lige vaere metallakke­n til 4.990 kr.

 ??  ?? ▲
Lakeringen hedder Oxide Bronze og er ekstraudst­yr til 4.990 kr., men det får Yaris til et se mere eksklusiv ud.
▲ Lakeringen hedder Oxide Bronze og er ekstraudst­yr til 4.990 kr., men det får Yaris til et se mere eksklusiv ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark