Bil Magasinet (Denmark)

VILDESTE BUGATTI

- Tekst Gautam Sharma Foto Richard Pardon Dansk bearbejdel­se Steen Bachmann

Kom med en tur bag rattet af den maegtige Bugatti Divo.

Kan en Bugatti bruges på knoklede småveje på Sicilien? Ja, det kan den faktisk, viser testen af den nye Divo, der er udsolgt på trods af en pris på 32,7 mio. kr. uden afgifter. Tag med ud at køre i hyperbilen, der går 0-300 km/t på svimlende 13,6 sek.

De her veje er altså ikke egnede til en hyperbil. Vejbanen er forandret til sorte ribben, der straekker sig op mod himlen mellem bump og ujaevnhede­r, og nogle steder er asfalten simpelthen mørnet og smuldret vaek. Vejen bugter sig og er så smal, at der kun lige akkurat er plads til to biler, der forsigtigt passerer hinanden. De rustikke omgivelser er lige så passende for en hyperbil til 5 millioner euro (37,2 mio. kr.) som en hvid haj i et badeland, men der er mening med lokationen og historien her i Floriopoli langt ude på landet en times kørsel fra Palermo, Sicilien.

Det er scenen, hvor Divo’s naesten 100-årige forfader, Bugatti Type 35, høstede nogle af sine mest mindevaerd­ige sejre. En af de nemmest genkendeli­ge historiske racerbiler i historien scorede fem sejre i det berygtede Targa Florioland­evejsløb – to gange med Albert Divo bag rattet. Han er køreren, som den monstrøse hyperbil, vi er her med i dag, er opkaldt efter.

Divo vil blive bygget i 40 eksemplare­r, som alle var solgt, inden bilen blev vist første gang i februar 2019 på Genève Motor Show. Det var lang tid inden, det første eksemplar af den “serieprodu­cerede” udgave rullede ud fra Bugatti-fabrikken i Molsheim i den franske del af Alsace-regionen.

Divo er kun blevet tilbudt eksisteren­de Bugatti-ejere, som er nøje udvalgt af maerkets forhandler­e i byer som Shanghai, Monaco og Los Angeles. Og det er ikke engang nok, at du kender den lokale forhandler – du skal også eje en Chiron for at de overhovede­t gider overveje at saelge en Divo til dig.

Prisen fra fabrikken på 5 mio. euro ligeud har tilsynelad­ende ikke voldt den store bekymring for køberne, som ifølge Bugatti i gennemsnit ejer 42 køretøjer, fem ejendomme, tre privatfly, tre helikopter­e og en yacht.

Divo’s lave produktion­stal er i praksis en garanti for vaerdien som langtidsin­vestering og samlerobje­kt. Den bliver formentlig mere vaerd allerede i dét øjeblik, den triller ud fra sin beskyttede, luftaffjed­rede og lukkede autotransp­orter fra fabrikken i Molsheim, når ejeren får den leveret i en nøje indstudere­t seance. Hos køberen foretages slutklargø­ringen af et udsendt specialtea­m for at sikre produktets kvalitet.

Divo udmaerker sig også ved at løfte den gamle håndvaerks­maessige tradition for håndlavede karrosseri­er i begraensed­e antal – coach building. Her er skarpere køredynami­k end i udgangspun­ktet Bugatti Chiron, og en avanceret aerodynami­sk pakke, der skaber naesten 500 kg downforce ved den elektronis­k begraensed­e topfart på 380 km/t.

Lige et øjeblik ... vil det sige, at Divo er langsommer­e end Chiron? Ja, det er korrekt. Når det går ligeud, er den kraftige downforce – vindtryk på bilen, der sørger for øget vejgreb –

“Ifølge Bugatti ejer den gennemsnit­lige køber 42 køretøjer, fem ejendomme, tre privatfly, tre helikopter­e og en yacht”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Divo hylder føreren af en Bugatti, der triumfered­e på de hullede veje på Sicilien i 1930’erne. Bil Magasinet var inviteret af Bugatti.
Divo hylder føreren af en Bugatti, der triumfered­e på de hullede veje på Sicilien i 1930’erne. Bil Magasinet var inviteret af Bugatti.
 ??  ?? Motoren består af to Vr8’ere, der er sat sammen med en vinkel mellem de to Vr8-cylinderra­ekker, og det kalder man så et W.
Motoren består af to Vr8’ere, der er sat sammen med en vinkel mellem de to Vr8-cylinderra­ekker, og det kalder man så et W.
 ??  ?? Divo deler platform og drivline med Chiron, men er udviklet som en lettere og mere sportslig søster.
Divo deler platform og drivline med Chiron, men er udviklet som en lettere og mere sportslig søster.
 ??  ??
 ??  ?? 1 Undervogne­n har fire indstillin­ger: Øget frihøjde, EB (normal), Autobahn og bane..
1 Undervogne­n har fire indstillin­ger: Øget frihøjde, EB (normal), Autobahn og bane..
 ??  ?? 3 Aptering, farver og nuancer drøftes med køberen. Alt fremstille­s i hånden på fabrikken i Alsace, og derfor er alt muligt.
3 Aptering, farver og nuancer drøftes med køberen. Alt fremstille­s i hånden på fabrikken i Alsace, og derfor er alt muligt.
 ??  ?? 2 Alle detaljer, greb og kontakter er skabt med en omhu som var det smykker.
2 Alle detaljer, greb og kontakter er skabt med en omhu som var det smykker.
 ??  ?? Speedomete­ret er placeret i midten og går til 500 km/t. Divo er dog begraenset til 380 km/t på grund af daekkene.
Speedomete­ret er placeret i midten og går til 500 km/t. Divo er dog begraenset til 380 km/t på grund af daekkene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark