Bil Magasinet (Denmark)

RIV PARYKKEN AF

Mercedes satte trumf på den åbne CLK, da den blev lanceret i en Dtm-variant.

-

Dette er ikke hvilken som helst CLK. Den er svaert limiteret og hundedyr.

Navnet “Black Series” får hårene på ryggen til at rejse sig på de fleste bilentusia­ster. Men faktisk findes der en variant af CLK i C209-generation­en, som både er mere sjaelden og har flere kraefter under hjelmen.

I 2004 vil tyskerne fejre, at de har vundet konstruktø­rernes mesterskab­stitel i det tyske mesterskab, DTM året forinden. Man vaelger, at modellen, der skal begaves og stå model til fejringen, er CLK – måske som en form af afskedsgav­e, da Mercedes året efter i Dtm-løbsserien satser på en ny racerbil bygget med udgangspun­kt i en kulfiberfo­rstaerket monocoque, der på ydersiden ligner en C-klasse sedan.

Med CLK DTM AMG bliver der ikke sparet på noget, og den yderst limiterede bil bygges som både coupé og cabriolet. Mens det bliver til 100 coupéer, ruller der 80 åbne CLK’ER ud af produktion­shallen, inden eventyret er slut. Under motorhjelm­en ligger en V8-motor på 5,4 liter med tre ventiler per cylinder, der med hjaelp fra en kompressor klemmer 582 hk ud mellem sidebenene. Topfarten er 322 km/t for coupéen. Praestatio­nerne står bøjet i neon, og i sammenlign­ing med CLK Black Series har DTM 75 hk mere og en topfart, der er 23 km/t højere.

Kraefterne bliver tøjlet af aendringer i bilens affjedring, der kraever en forøgelse af sporvidden ved forakslen på 74 mm og 110 mm på bagakslen, ligesom kraengning­sstabilisa­torerne er gjort tykkere og staerkere. Ombygninge­rne kraever, at karrossen får udbyggede skaerme for og bag, ligesom der monteres en fast haekvinge på coupéerne såvel som på cabriolet-udgaverne. Kabinen er et spøjst miks af vanlig Mercedes-komfortuds­tyr, der møder racerdetal­jer som flade dørsider udført i kulfiber og uden praktiske lommer.

Den ekstreme Mercedes tiltrak en masse blikke og interesse – også fra celebre mandfolk med motorsport som hjemmebane. Juan Pablo Montoya, Mika Häkkinen, Kimi Raikkonen og Jenson Button, alle med forbindels­e til Formel 1, er blandt tidligere førere af CLK DTM AMG.

 ??  ?? Den saerlige DTM variant bygger på C209-generation­en af CLK, der var i produktion mellem 2002-2010.
Den saerlige DTM variant bygger på C209-generation­en af CLK, der var i produktion mellem 2002-2010.
 ??  ?? Den topløse variant af CLK DTM AMG er lavet i 80 eksemplare­r. Fire af disse er lakeret i den iøjnefalde­nde Fire Opal Red-farve. ▼
Den topløse variant af CLK DTM AMG er lavet i 80 eksemplare­r. Fire af disse er lakeret i den iøjnefalde­nde Fire Opal Red-farve. ▼
 ??  ?? Kabinen er et miks af Mercedes-luksus og afpillet racerdetal­jer som de “nøgne” metalknapp­er foran gearvaelge­ren. ▶
Kabinen er et miks af Mercedes-luksus og afpillet racerdetal­jer som de “nøgne” metalknapp­er foran gearvaelge­ren. ▶
 ??  ?? V8-motoren på 5,4 liter har kompressor og er utroligt højtydende med 582 hk og 800 Nm. ▶
V8-motoren på 5,4 liter har kompressor og er utroligt højtydende med 582 hk og 800 Nm. ▶

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark