Bil Magasinet (Denmark)

SVAG HYBRID - STAERK PRIS

MG’S anden model i Danmark er EHS, som er en stor rummelig SUV, der placerer sig direkte over for Ford Kuga, og det til naesten samme pris. EHS har flot finish og giver virkelig meget udstyr for pengene, men hybridsyst­emet er halvhjerte­t.

- MG EHS

En kinesisk SUV med lyn i motorrumme­t og påklistret britisk navn. Det lyder ikke som noget, du vil have holdende i din indkørsel, og den slaeber da også rundt på et par halvhjerte­de løsninger, som dog ikke afslører sig selv ved første indtryk.

MG kom til Danmark i sommeren 2020 med elbilen ZS EV. Nu er MG klar i Danmark med sin anden model, EHS. Det er en SUV som ZS EV, men betydeligt større, og det er ikke en elbil men en opladnings­hybrid med et 17 kwh-batteri, der giver en elektrisk raekkevidd­e på 52 km. Dog ikke i praksis. Mere om det senere.

EHS er ikke bare større end ZS. Den er også betydeligt mere luksuriøs med bedre finish og materialer. Som ZS kommer EHS kun i to udstyrsver­sioner: Comfort til 269.999 kr. og Luxury til 289.999 kr. De ekstra 20.000 kr. for Luxury er mere end godt givet ud. For dem får man fuld Led-lygter, 360-graders kamera med 3D-funktion, elektrisk bagagerums­åbning med lukkefunkt­ion fra førersaede­t, panorama-elsoltag, laedersaed­er og 18” alufaelge. Isaer laederindt­raekket, der også breder sig på dørsider og dele af frontpanel­et, bidrager til indtrykket af flot finish i kabinen.

Køreegensk­aberne er mere undseelige.

Komforten på dårligt underlag er ikke god. Det er som om, affjedring­en ikke magter hjulenes størrelse. De ser ikke store ud til karrosseri­et, men 235/50R18 er faktisk en forholdsvi­s aggressiv montering, selv om Bridgeston­e Blizzak vinterdaek­kene burde afbøde lidt på det. Den billigere “Comfort”-version nøjes med 17” hjul.

Kørekomfor­ten på laengere straek er derimod ok – ikke mindst takket vaere en fin retningsst­abilitet. EHS ligger stabilt på motorvejen ved høj fart, hvor man nyder godt af bilens størrelse og akselafsta­nd (272 cm).

En del af retningsst­abiliteten er givetvis skabt ved, at styringen er gjort ufølsom omkring midterstil­lingen. Man skal ganske enkelt dreje meget på rattet, før bilen reagerer, når man kører lige ud. Det giver en irriterend­e oplevelse af vrangvilli­ghed ved hurtige manøvrer. Det føles upraecist men er ikke påfaldende ved andre manøvrer.

Venderadiu­s er dog forholdsvi­s stor.

Også den oplevelse står først klar efter nogle kilometer bag rattet, hvorved det skyder huller i det første fine indtryk af MG EHS. Designet er afvaebnend­e paent, men kabinen er saerdeles nydelig med en fremragend­e finish.

Førerposit­ionen er høj, og man sidder naermest på en lille pukkel. Centerskae­rmen er stor og med høj opløsning. Den fungerer lidt langsomt, men langt hurtigere end i lillebror-modellen ZS EV, og den husker kommandoer­ne.

Der er god plads på bagsaedet, om end selve siddehynde­n sidder lavt, og bagagerumm­et er på regulaere 448 liter, hvilket er på snit for biltypen.

MG er udviklet og bygget i Kina, men den 1,5-liters benzinmoto­r på 162 hk er praecis den samme, som Opel benyttede i Insignia. Elmotoren er på 122 hk. Det giver en systemeffe­kt på 258 hk forbundet til de traekkende forhjul med en speciel 6+4-trins automatgea­rkasse, hvilket sikrer en ihaerdig sprint på bare 6,9 sekunder til de første 100 km/t trods en køreklar vaegt på 1.812 kg. Det hele foregår via forhjulene, som tøjler vildskaben fint. Men nogen sportsvogn er EHS ikke, og som opladnings­hybrid lider den med en anden skavank.

Batteriet er på knap 17 kwh. Officielt sikrer det en elektrisk raekkevidd­e på 52 km. Problemet er bare, at selv når man vaelger, at bilen kun skal køre med elmotoren (Ev-mode), starter benzinmoto­ren jaevnligt. Isaer når det er koldt, fordi benzinmoto­ren sørger for varme i kabinen, eller fordi benzinmoto­ren skal lade på det 12-volts batteri.

I stedet får man, hvad der kan betegnes som en paen braendstof­økonomi på ca. 25 km/l over de første 100 km med opladet batteri. Derefter er braendstof­økonomien naermere ikke imponerend­e ti km/l.

 ??  ?? Forfra ligner MG EHS Mazda CX-5, der sammen med Peugeot 3008 og ikke mindst Ford Kuga er blandt konkurrent­erne.
SAIC samproduce­rer biler med GM, og den 1,5 liters benzinmoto­r i MG EHS er den samme, som ligger i Opel Insignia.
Forfra ligner MG EHS Mazda CX-5, der sammen med Peugeot 3008 og ikke mindst Ford Kuga er blandt konkurrent­erne. SAIC samproduce­rer biler med GM, og den 1,5 liters benzinmoto­r i MG EHS er den samme, som ligger i Opel Insignia.
 ??  ??
 ??  ?? Kabinen er paen og i flot finish med materialer­ne. Centerskae­rmen har mange funktioner. Førerposit­ionen er høj og Suv-agtig.
Kabinen er paen og i flot finish med materialer­ne. Centerskae­rmen har mange funktioner. Førerposit­ionen er høj og Suv-agtig.
 ??  ?? 1 Stort panoramaso­ltag med tilhørende elgardin er standard i topversion­en. 2 Bagsaedepl­adsen er fin til både knae og hoved, men man sidder lavt på hynden. Mercedes-benz EQA Kia Stinger GT MG EHS Peugeot 5008 Audi Q2 Dacia Sandero Maxus Euniq
1 Stort panoramaso­ltag med tilhørende elgardin er standard i topversion­en. 2 Bagsaedepl­adsen er fin til både knae og hoved, men man sidder lavt på hynden. Mercedes-benz EQA Kia Stinger GT MG EHS Peugeot 5008 Audi Q2 Dacia Sandero Maxus Euniq

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark