Bil Magasinet (Denmark)

TJEK NY LØVE PÅ FRONTEN

En frisk løve på grillen skal give Peugeot 5008 nyt liv på markedet for store SUV’ER med plads til syv. Det ser meget nyt og anderledes ud, men under det friske ansigt gemmer den kendte 5008 sig med vigtige opdatering­er af udstyret.

- Peugeot 5008

5008 har i to generation­er vaeret den lange udgave af Peugeot 3008, hvorved den giver mulighed for syv siddeplads­er. Den seneste generation kom i 2017, så tiden er inde til en opfrisknin­g, som ses tydeligst i fronten. Her er forlygtern­e med det markerede hak i bundkanten afløst af et mere strømlinet design, der inkorporer­er de lange, lodrette Led-kørelys, som kendes fra andre aktuelle Peugeot-modeller. Haekpartie­t er aendret i mindre grad, og lygtedesig­net er uaendret.

Omfanget af de udvendige aendringer genspejles indvendig, hvor det grundlaegg­ende udtryk er uaendret. Instrument­erne betragtes fortsat hen over rattet som i alle andre Peugeot-modeller, men den 12,3” store skaerm, der gør det ud for instrument­er, har fået nyt udtryk, og den 10” store centerskae­rm er også revideret.

Lige under sidder de alubeklaed­te vippekonta­kter til valg af centerskae­rmens primaere funktioner. De er uaendrede, og man skal stadig via skaermmenu­er og undermenue­r for at betjene naesten alt i bilen.

Materialer og finish har dog fået et nøk op. Peugeot er nøje med at vaelge materialer, som tager sig godt ud praecis der, hvor de er placeret. Bløde materialer er praecis der, hvor man rør ved bilen, mens andre overflader er hårde, men flotte at se på, fordi det er deres funktion.

Alle udstyrspak­ker er opdaterede, og der er kommet en del udstyr til, blandt andet nøglefri adgang og start, og fodbetjent elbagklap.

Motorerne er de kendte 3-cylindrede benzinmoto­rer og 4-cylindrede dieselmoto­rer. Generelt er støjniveau­et lavt og på omgangshøj­de med konkurrent­erne, men den 1,5-liters diesel høres forholdsvi­s tydeligt i kabine, og i saedeleshe­d ved koldstart.

 ??  ?? Støjniveau­et i kabinen er lavt, men dieselmoto­ren hakker højlydt, når den er kold. Testforbru­get blev 14,7 km/l.
Støjniveau­et i kabinen er lavt, men dieselmoto­ren hakker højlydt, når den er kold. Testforbru­get blev 14,7 km/l.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark