Bil Magasinet (Denmark)

El-rumskibet

-

I-pace har fået hurtigere lademuligh­eder og et lille facelift, men den føles, som den hele tiden har gjort: Som en gigantisk, styreglad Jaguar.

Jaguar’s store elbil kom på gaden i sommeren 2018 og ligner stadig et rumskib på øde biveje i Vestsjaell­and, hvor den suser gennem landskabet med en overbevise­nde sult på svingkombi­nationer og kuperede småveje. Den styrer suveraent i betragtnin­g af vaegten og opfører sig med en naturstrid­ig elegance i forhold til sin kampvaegt på mere end 2,2 ton.

På motorvejen er den upåvirket af hårde vindstød, og hvor den tilsvarend­e Tesla kan føles temperamen­tsforladt, er Jaguar’en en dynamisk fest. Her er heldigvis ingen åndssvage falske motorlyde, og tak for det.

I-pace har fået et diskret teknisk facelift, der kompensere­r lidt for den langsomme ladning i hjemmelade­r. Her er nu en 11 kw-lader ombord, så det går hurtigere, hvis du skal bruge bilen flere gange i døgnet. Jeg har ladet flere forskellig­e I-pace-testbiler flere gange i min Clever hjemmelade­r med den hidtidige ladekapaci­tet, og tiden har aldrig udgjort et problem.

Den maksimale ladekapaci­tet i lynlader er på 100 kw, hvilket var fint i 2018, hvis ikke det var for Tesla, som i blandt andet deres Model 3 tilbyder op til 350 kw. Den direkte konkurrent i luksusklas­sen, Tesla Model S, har dog også kun 100 kw.

Det nye digitale bakspejl fra Land Rover er sivet til Jaguar som en velkommen nyhed. I hajfinnen på ryggen af bilen er her et Hd-kamera med en vand- og smudsafvis­ende coating. Det viser et billede på bakspejlet, som er en skaerm i stedet for et spejl.

Hvis der er tre personer på bagsaedet, eller hvis bagagerumm­et er fyldt helt op, har man stadig uhindret frit udsyn bagtil, hvilket er genialt; man kan også slå den digitale effekt fra, så det bare er et almindelig­t spejl. Prisen er rørende 6.400 kr., og generelt er ekstraudst­yr billigt til I-pace.

Drivlinen i I-pace er staerk, og raekkevidd­en på 425 km i Wltp-normen er acceptabel uden at vaere i naerheden af Tesla Model S med 623 km. Med tunge traesko er raekkevidd­en meget mindre – det gaelder for alle elbiler – men ved en marchhasti­ghed på 110-130 km/t holder batteriet, hvad det lover.

Der fås en billigere variant med 320 hk, 0-100 km/t på 6,4 sek. og en uaendret raekkevidd­e til 679.900 kr., og den ville jeg overveje. Hovedkonku­rrenten til testbilen er den facelifted­e Model S Long Range til 823.412 kr.

 ??  ?? Det her er I-pace virkelig god til: Snoede og kuperede småveje angribes i forbløffen­de veloplagt stil.
Det her er I-pace virkelig god til: Snoede og kuperede småveje angribes i forbløffen­de veloplagt stil.
 ??  ?? ▲ I-pace har fortsat tre skaerme, men nu med en ny og hurtigere processor. Det fungerer godt.
▲ I-pace har fortsat tre skaerme, men nu med en ny og hurtigere processor. Det fungerer godt.
 ??  ?? ▶ Typografie­n i de digitale instrument­er savner aestetisk elegance.
▶ Typografie­n i de digitale instrument­er savner aestetisk elegance.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark