Bil Magasinet (Denmark)

Fejlfri men en smule fantasiløs

Tekst & foto Frederik T. Frey

-

I 2019 banede Audi Q3 vejen for maerkets 48 volt mildhybrid­teknologi for de 4cylindred­e motorer, der tidligere måtte tage til takke med et 12 voltsystem. Turen og teknologie­n er nu, ikke overrasken­de, kommet til den populaere A3model, der har ikke så lidt til faelles med Q3, hvis man ser bort fra karrosseri­et.

Testbilen er en 35 TFSI Stronic Limousine, der er Audi’sk for en sedan med dobbeltkob­lingsgeark­asse og 1,5liters benzinturb­omotor med 150 hk – og nu mildhybrid­teknologi på 48 volt. Der er ikke noget videre revolution­erende i systemet, og den største ros man kan give det, er, at det fungerer ubemaerket i kulissen til gavn for braendstof­forbruget. Det er mest synligt på lande og motorvej, hvor bilen med foden fjernet fra speederen kan “coaste” (friløbe) med motoren slukket i op til 40 sekunder.

Start/stopmekani­smen er udvidet, så den kan traede til ved højere hastighede­r og derved saette benzinmoto­ren tidligere ud af spil frem mod stilstand ved for eksempel et lyskryds. Når der igen er brug for forbraendi­ngsmotoren, traekkes den i gang af en remstarter­generator, der er flink til at gøre det uden for mange uønskede vibratione­r.

Vanen tro er det svaert at finde mangler og fejl ved den gennemarbe­jdede Audi, der har en god allround tilgang til klassen. Samtidig er det også svaert at blive egentlig begejstret eller haefte sig synderligt ved A3’ens egenskaber.

Ser man bort fra det elegante ydre design og flere fine kabineløsn­inger og detaljer, er anonymitet­en og den regelrette tilgang til bilkonstru­ktion ved at kamme over. Bilens køreegensk­aber kan bedst beskrives som harmløse, og det kan Audi sagtens gøre bedre – i hvert fald mere spaendende. Det har de bevist på flere andre modeller og varianter.

 ??  ?? ▲
Prestige-udstyr giver blandt andet 17” alufaelge. Testbilen er monteret med 18” til 15.165 kr.
▲ Prestige-udstyr giver blandt andet 17” alufaelge. Testbilen er monteret med 18” til 15.165 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark