Bil Magasinet (Denmark)

Fiesta vil med på grøn bølge

-

Ford smider elektrific­ering på menuen flere steder i modelprogr­ammet. Her rulles hybridtekn­ologi ud på høj som lav i folden hos maerket med den blå oval. Fiesta går ikke fri, og volumevari­anterne er nu udskiftet med motorer med mildhybrid­teknologi uden mulighed for opladning via kabel og stikkontak­t. Er du elforskrae­kket, findes Fiesta fortsat med 95 benzinhest­ekraefter uden hybrid ligesom varianten med 125 hk og Dctautomat­gearkassen tøffer videre udelukkend­e med hjaelp fra benzinmoto­ren.

Den hvide testbil er den mest kraftfulde variant med 155 hk, 6trins manuelt gear og Stlinebeha­ndling. Motor og drivline deler den 5dørs hatchback med sin fancy crossovers­øster, Puma. Tidligere ydede den 1liters Ecoboost turbobenzi­nmotor 140 hk i Fiesta, men efter introdukti­onen af et 48 volt mildhybrid­system er det muligt at skrue effekten op til 155 hk – hvis man da ikke kan nøjes med varianten, der yder 125 hk og koster rundt regnet 11.000 kr. mindre med Stlineudst­yr.

Fiesta er fortsat klassens dynamiske konge, hvilket Stlineunde­rvognen der er saenket 10 mm, og bilens 17” faelge er med til at understreg­e. Den nye motorvaria­nt har et velkomment kraftovers­kud, og saerligt ved mellemacce­lerationer er den kvik, frisk og overbevise­nde.

Alt efter hvor meget ekstraudst­yr, den slags vejer jo, og hjulenes størrelse kan mildhybrid­varianten af Fiesta gå 18,919,6 km/l. Fiesta’s udfordring­er med bagsaedepl­ads aendrer mildhybrid­teknologie­n selvsagt ikke ved, og Stline undervogne­n vil også vaere for fast henover skarpe ujaevnehed­er for flere i det brede Fiestakund­egrundlag. For tiden er der kampagnepr­is på 155 hkvariante­n fra 187.240 kr. med Titaniumud­styr.

 ??  ?? En X-pakke til 13.000 kr. giver Fiesta automatisk op- og nedblaendi­ng samt nøglefri adgang og start.
▼
En X-pakke til 13.000 kr. giver Fiesta automatisk op- og nedblaendi­ng samt nøglefri adgang og start. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark