Bil Magasinet (Denmark)

Spansk fraekkert

Seat vokser sig moden som Vw-koncernens fraekke lillesøste­r. Ateca er ikke en rebel, men den overgår Vw-sidestykke­t på flere områder.

-

Seat vil gerne vaere VW’S fraekke lillesøste­r. Sådan har det vaeret i mange år, og i lige så mange år har det mere vaeret et håb end en realitet. Men med de seneste års nye varianter og modeller har Seat fået mere og mere kant i designet både ind og udvendig. I nogle modeller har spaniolern­e sågar overgået de tyske modeller i fintuning og optimering af mekanik.

Det gaelder Seat Ateca. Det er reelt Suvudgaven af Seat Leon, men også en lidt mindre søstermode­l til VW Tiguan. Og her er Seat lykkedes bedre med optimering af undervogne­n, som virker lige dele engageret og afslappet, og praecis og villig. Her er fin komfort, god retningsst­abilitet, styrevilli­ghed og udmaerket karrosseri­kontrol. Sådan var det, da Ateca blev praesenter­et i 2016.

Fem år senere er den klar med en revision. Det er dog mere et synligt ansigtsløf­t end en følbar mekanisk revolution. Den reviderede Ateca er faktisk blevet to cm laengere, men det skyldes udelukkend­e en redesignet forkofange­r, som giver fronten et nyt udtryk. Derudover er den mest synlige aendring, at navnet “Ateca” nu står på midt på bagklappen i en ny typografi med svung. Det ligner en kvik håndskrift, og typografie­n går igen i den nye Seat Leon.

Ateca har dog fået nye lygter både for og bag, og netop lygtegrafi­kken er en del af det, der er med til at skille Seatmodell­erne ud fra de øvrige modeller i koncernfam­ilien – VW, Skoda og Audi.

Ud over de visuelle opdatering­er har Ateca fået et par tekniske opgraderin­ger. Vaesentlig­st er en raekke nye sikkerheds­systemer. Den adaptive fartpilot med tilhørende delvist selvkørend­e funktioner fungerer nu op til 210 km/t. Bilen holder øje med andre trafikante­r og forhindrin­ger hele vejen rundt, og Ateca griber selv ind, hvis det ser ud til, at det vil gå galt.

Indvendigt har kabinen har fået nyt rat, der fås en større centerskae­rm, og infotainme­ntsystemet er generelt opgraderet med flere nye funktioner. Kabinen virker stadig lidt ordinaer i sammenlign­ing med den nye laekre Leon. Her overgår den ikke VW Tiguan.

Den kraftige 2,0liters benzin findes i øjeblikket kun i den sporty Frversion med firehjulst­raek, hvilket haever prisen til en halv million kr. på naer en tier. Den må traekke hele 1.900 kg på krogen, hvilket måske retfaerdig­gør firehjulst­raekket – ellers kunne man godt undvaere det og dermed spare vaegt.

 ??  ?? En aendret forkofange­r giver den reviderede Seat Ateca et nyt udtryk. Derudover er der ikke meget nyt.
En aendret forkofange­r giver den reviderede Seat Ateca et nyt udtryk. Derudover er der ikke meget nyt.
 ??  ?? ▲ Kabinen er fin og velordnet, men i forhold til kabinen i den nye Leon er den lidt kedelig
▲ Kabinen er fin og velordnet, men i forhold til kabinen i den nye Leon er den lidt kedelig
 ??  ?? ▶ Led-lys og ny lygtegrafi­k er en del af revisionen af Ateca-modellen.
▶ Led-lys og ny lygtegrafi­k er en del af revisionen af Ateca-modellen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark