Bil Magasinet (Denmark)

Bmw-røverkøb med ekstra lir

-

Tekst & foto Søren Juul

Der må stå nogle stakkels X1’ere med fossildrev­ne motorer og samle støv i et hjørne hos forhandler­ne, for som afgifterne er nu, er det åbenlyst at pege på opladnings­hybriden som det indlysende bedste køb.

BMW X1 xdrive25e har flest muskler og laveste pris af samtlige X1-varianter. Den koster fra 360.683 kr. med Advantage-udstyr, mens vi her har fat i den mere sportsligt udseende M Sport til 378.711 kr. Den gør turen lidt sjovere med blandt andet sportssaed­er og M sportslaed­errat, mens designet peppes op med M aerodynami­kpakke.

Ved speederber­øring starter bilen lydløst på el, og traeder du til, starter den 1,5-liters turbobenzi­nmotor, der i samspil med en elmotor og en stak batterier under bagsaedet laver op til 225 hk. Det gør den i stand til at ramme 100 km/t naesten som en GTI. Fuldt opladet er bilen opgivet til at kunne køre 57 km på el – under testen er vi taettere på 30 km – men selv når batteriet er pattet tomt, fungerer X1’eren som en glimrende hybridbil, der artigt opsamler bremseener­gi og genbruger den til igangsaetn­ing.

Den er en større fornøjelse, end da vi testede den mere sportslige crossover X2 med samme drivline tidligere på året: X1’eren slapper bedre af på motorvejen og er mindre nervøs i styretøjet, når du kører ligeud.

Som hverdagsbi­l er den mere tiltalende. Den højere taglinje gør nemlig bagsaedet til et mere indbydende sted med højere til loftet og lavere risiko for at nikke karrosseri­et en skalle ved indstignin­g. At X1 samtidig har en smallere C-stolpe end X2, gør den nemmere at køre i byen, da der er mindre risiko for at overse en cyklist. Det negative? Kabinen med de analoge instrument­er virker lidt gammeldags.

 ??  ?? ▲
M Sport-pakken strammer X1 op med faelge og skørter. Uden pakken koster testbilen 360.683 kr.
▲ M Sport-pakken strammer X1 op med faelge og skørter. Uden pakken koster testbilen 360.683 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark