Bil Magasinet (Denmark)

Diesel-hybriden

Mercedes-benz E-klasse med diesel- og elmotor fungerer simpelthen fejlfrit og er genial i både hverdagen og på langturen. Stik mig sådan en.

-

Vi vil gerne sige tak til S-regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslist­en. Forligspar­tierne står bag de nye bilafgifte­r, som løfter plugin-hybriderne til at vaere ikke bare gode køb, men de eneste relevante køb for mange. Du får masser af kraefter og laekkert udstyr for dine penge i stedet for afgifter, og selv om det givet vis ikke lige var dét, der var meningen, siger vi mange tak!

Jeg har testet den opdaterede Mercedes-benz E-klasse som plugin-hybrid med både diesel/el og benzin/el. Begge har elmotor, batteri placeret under gulvet i bagagerumm­et og godt 50 km raekkevidd­e på el, hvilket vil sige 40 km i den virkelige verden. Batteriet stjaeler plads i bagagerumm­et, men løfter E-klasse op på et S-klasselign­ede komfortniv­eau, hvad angår igangsaetn­ing og hverdagskø­rsel.

Her glider den store Mercedes ubekymret gennem trafikken med sin delvist selvkørend­e funktion og hurtigt reagerende fartpilot, der ser tingene an og advarer eller varsler sin fører om, at der sker noget, at der kører en langsommer­e bil foran. Slår man den fra, advarer den stadig om for kort afstand.

Hvis du har for eksempel 100 km til målet, og den sidste straekning er i byen, vil bilen gemme el, til der er brug for den i byen. Det er også muligt at gemme el manuelt, ligesom det er muligt at køre kun på el op til 135 km/t med blid speederfod.

Med firehjulst­raek og et upåklageli­gt samarbejde med den 9-trins automatgea­rkasse er man i sikre haender. E 300 de er en modnet pakke, der giver baghjul til den klassiske firmabilsl­øsning, E 220 d (som i øvrigt har samme dieselmoto­r), på alle parametre undtagen bagageplad­s. En 220 d med baghjulstr­aek koster naesten 30.000 kr. mere.

Jeg kørte 850 km inklusive tre fulde opladninge­r og dermed store dele af testen med “tomt” batteri. Det gav et snitforbru­g af dieselolie på 21,7 km/l, hvilket er en modbevisni­ng af myten om, at hybridbile­r ikke kan køre langt på literen uden el på batteriet. Der blev kørt efter forholdene med adaptiv fartpilot under testen, som omfattede København-skanderbor­g t/r i god fart.

Om forbraendi­ngsmotoren skal vaere med benzin eller diesel, er op til smag og behag. Plugin-hybrid med benzin er lidt billigere i anskaffels­e og årlig afgift, men i betragtnin­g af den fremragend­e støjdaempn­ing af den 2-liters diesel og den lavere literpris for braendstof, ville jeg gå efter den.

 ??  ?? Faceliftet giver E-klasse nye og smallere Led-baglygter, der klaeder den. Store afgangsrør i krom virker malplacere­t.
Faceliftet giver E-klasse nye og smallere Led-baglygter, der klaeder den. Store afgangsrør i krom virker malplacere­t.
 ??  ?? ▲ De digitale instrument­er kan frit konfigurer­es til klassisk stil som her eller hightech.
▲ De digitale instrument­er kan frit konfigurer­es til klassisk stil som her eller hightech.
 ??  ?? ▶ Her har jeg kørt 107 km, heraf 24 km på el. Forbrug af diesel: 21,7 km/l.
▶ Her har jeg kørt 107 km, heraf 24 km på el. Forbrug af diesel: 21,7 km/l.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark