Bil Magasinet (Denmark)

Storsaelle­rt får en opkvikker

-

Tekst Frederik T. Frey Foto Søren Juul

2020 var et hårdt år for mange – men ikke for Citroën C3. Den franske minibil var den naestbedst saelgende model i Danmark, da rådhusklok­kerne kimede et nyt år ind – hatchback’en blev kun overgået salgsmaess­igt af søsterbile­n Peugeot 208. Som om det ikke var nok, var sidste år også anledning til et facelift af den dengang omkring fire år gamle Citroën.

Nyt er blandt andet Led-teknologi i lygterne, ligesom der er flere tilbud i kabinen, hvis pengepunge­n tillader det. Citroën Advanced Comfort Seats, som kendes fra de større og dyrere modeller, er nu en mulighed. Saederne er bredere og har tykkere puder med mere blødt fyld af skum. Faktisk bidrager deres udseende i kabinen mindst ligeså så meget som den ekstra komfort, de tilbyder.

Priserne på den facelifted­e C3 starter ved 114.990 kr. for en variant med 83 benzinhest­ekraefter, 5-trins manuelt gear og ikke ret meget andet.

Udfordring­en er, at uanset hvor veludstyre­t kabinen bliver, og hvor fancy det ydre design gøres, kan C3 ikke løbe fra kabinestøj, granithård kabineplas­t og en dårlig gearkasse.

Der er vitterlig ikke meget at råbe hurra for, og de fine tiltag drukner i følelsen af at køre en gammeldags bil med højt støjniveau og slap mekanik, der lugter af en gammel konstrukti­on, som forsøges peppet op af makeup i form af nye stole og Led-lygter.

Jamen er C3 slet ikke blevet bedre? Jo, det er den – men hold dig fra de billigste C3’ere og vaer opmaerksom på, at du får, hvad du betaler for – og at der findes mange konkurrent­er på markedet. Skal der, død og pine, holde en C3 i din indkørsel, må du ikke springe den automatisk­e nødbremse over – den følger med fra Shine-udstyrsniv­eauet og op, der har priser fra 139.990 kr.

 ??  ?? ▲
Citroën C3 tilbydes i fem udstyrsniv­eauer. Priserne straekker sig fra 114.990 kr til 214.990 kr.
▲ Citroën C3 tilbydes i fem udstyrsniv­eauer. Priserne straekker sig fra 114.990 kr til 214.990 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark