Bil Magasinet (Denmark)

Lidt mere praktik i brugbar elbil

-

En af markedets mest praktiske og fornuftige elbiler er gået ind i 2021 med en ny typegodken­delse, der gør det muligt at haegte en påhaengsvo­gn bagefter. Det ligner opskriften på den perfekte Familien Danmark-elbil, men der er lige noget, du skal vide, inden du går på jagt efter en stor fed trailer med boogieaksl­er til at imponere pladsmande­n på losseren eller en campingvog­n til en tur ned over Kassel-bakkerne.

Det er kun e-niro med det store 64 kwh batteri, der er godkendt til krog, og de 204 hk må kun spaendes for 300 kg. Dermed er vi naesten ude i en størrelse trailer i stil med dem, du kan spaende efter en havetrakto­r. Du skal stadig vaelge Niro som opladnings­hybrid, der må traekke 1.300 kg, hvis du ikke vil vaere til grin i Dansk Camping Union. Men traektøjet er smart nok, hvis du for eksempel skal have et par cykler i et stativ bag på bilen.

Af andre små opdatering­er for modelår 2021 kan naevnes ny grafik på skaermen i midterkons­ollen, der i testbilen med topudstyr Advance er en stor 10,25” sag med nydelig opløsning. Der skulle også vaere kommet en ny funktion, der advarer, hvis du har glemt et barn på bagsaedet. Jeg har intet afkom, så lige den feature når jeg aldrig at få testet.

Til gengaeld får jeg kørt en del ture i byen og på landevejen i e-niro, der bekraefter konklusion­en fra vores stortest i december 2020: e-niro leverer en solid indsats i hverdagen med trovaerdig raekkevidd­emåler, god plads på bagsaedet, et fornuftigt bagagerum og rigeligt med power til at zappe overskudsa­gtigt ud af lyskryds og støjsvagt gennem trafikken. Den vejer 1.812 kg og føles lidt tung, når vejen svinger, eller forhjulene hiver og slider ved fuld accelerati­on fra stilstand, men som uproblemat­isk familiebil, der tilfaeldig­vis kører på el, kan den altså noget.

 ??  ?? Tesla Model 3 jorder stadig eniro i en traekkrogs­dyst, men eniro er mere praktisk anlagt.
▼
Tesla Model 3 jorder stadig eniro i en traekkrogs­dyst, men eniro er mere praktisk anlagt. ▼

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark