Bil Magasinet (Denmark)

Et strejf af sydens sol

-

Som bilentusia­st kan det virke helt skørt at købe en knap 15 år gammel Fiat Grande Punto med 210.000 km på taelleren.

Seneste syn blev foretaget i oktober 2020, hvor den kompakte italiener bestod uden anmaerknin­ger, så der er rigelig med tid til, at Fiat’en igen skal stå skoleret for synsmanden­s hammer.

Køreopleve­lsen er ordinaer og rimelig støjsvag. Højdepunkt­et er nok naermest lydsporet fra den 1,4-liters sugebenzin­er med 77 hk, som endda også benyttes i nogle Alfa Romeo’er. Den udgyder en lidt rå lyd, når speederen motioneres. Her er i øvrigt også både airconditi­on og fartpilot.

Det er dog ikke for køreopleve­lsen skyld, at den sorte Fiat Grande Punto har fået lov til at indtage pladsen som bil nr. 4 hos os. I vinterperi­oden forsøger jeg i videst muligt omfang at skåne den øvrige vognpark for vintervejr­ets rasen. På den konto har vi i årernes løb haft lidt forskellig­e biler af blandet kvalitet.

Vi er også i den saerlige situation, at den aeldste af vores to drenge er i gang med at tage kørekort. En Fiat Grande Punto er måske ikke den mest sexede bil for en 18-årig mand, men det er en god begynderbi­l.

En af de største fordele er ekstremt lave driftsomko­stninger. Da vi købte bilen, var begge forfjedre knaekket. To nye fjedre, to nye tårnlejer og et komplet filtersaet samt fire liter kvalitetso­lie kostede lige godt 1.000 kr. Det er uhørt billigt, hvis jeg skal sammenlign­e med, hvad delene koster til min BMW E46 330i. Hvad kan naesten gå galt?

 ??  ?? Kniber man øjnene sammen, ligner den lidt en Maserati! Det er i hvert fald det, jeg fortaeller knaegten på 18 år...
Kniber man øjnene sammen, ligner den lidt en Maserati! Det er i hvert fald det, jeg fortaeller knaegten på 18 år...
 ??  ?? Multifunkt­ionsrattet er temmelig slidt rundt i kransen. Derfor et “smart” cover.
Multifunkt­ionsrattet er temmelig slidt rundt i kransen. Derfor et “smart” cover.
 ??  ?? Dynamic-udstyrslis­ten er rimelig lang. Her er airconditi­on og fartpilot – som virker!
Dynamic-udstyrslis­ten er rimelig lang. Her er airconditi­on og fartpilot – som virker!
 ??  ?? Fiat Grande Punto er designet af den legendaris­ke italienske designer Giorgetto Giugiaro.
Fiat Grande Punto er designet af den legendaris­ke italienske designer Giorgetto Giugiaro.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark