Bil Magasinet (Denmark)

DANSK BILDESIGN

Fire unge, danske bildesigne­re fortaeller om snoede kringelvej­e og udfordring­er, der skal forceres, før målet om at skrive “bildesigne­r” på Cv’et kan nås. Vi dykker ned i skrivebord­sskufferne hos fire kommende bildesigne­re.

- Tekst Emma Steensen Foto Danske bildesigne­re

Laes hvordan en stribe nye og unge danske designtale­nter arbejder med deres håndvaerk.

De har hovedet fyldt med drømme, praecis som så mange andre unge i starten af 20’erne. Men hvor mange andre drømmer om det fede studieliv på universite­terne hjemme i trygge rammer, har disse unges drømme svungne former, fire hjul og udfoldes langt fra Danmark.

Det handler naturligvi­s om bildesign og fire unge maend, som står på taersklen til det virkelige liv i en branche, som er praeget af benhård konkurrenc­e, og hvor ingen er garanteret et job.

Det gaelder ikke bare om at vaere dygtig, det er mindst lige så centralt at vaere villig til at ofre tid med venner og familie til fordel for en tilvaerels­e langt fra hjemmet. Hvis man drømmer om at uddanne sig til bildesigne­r, kraever det nemlig, at man rykker teltpløkke­rne op og flytter taettere på de skoler, som tilbyder uddannelse­r inden for feltet. De findes ikke i Danmark, og de bedste skoler ligger steder som Umeå i Nordsverig­e, Coventry i England og Paris i Frankrig.

 ??  ?? Bilen her ser futuristis­k ud, men der er mange andre elementer, en bildesigne­r skal tage sig af end udseendet.
Bilen her ser futuristis­k ud, men der er mange andre elementer, en bildesigne­r skal tage sig af end udseendet.
 ??  ?? VIDSTE DU? Bildesigne­r er en rigtig titel, og noget du kan uddanne dig til, hvis du vaelger den rette skole.
VIDSTE DU? Bildesigne­r er en rigtig titel, og noget du kan uddanne dig til, hvis du vaelger den rette skole.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark